Διυλιστήριο: ΤΑ ΝΕΑ του Ψυχάρη : «Μόνο με κυβέρνηση ευρείας νομιμοποίησης η διαπραγμάτευση για το χρέος»

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΝΕΑ του Ψυχάρη : «Μόνο με κυβέρνηση ευρείας νομιμοποίησης η διαπραγμάτευση για το χρέος»

Αυτό δήλωσε ''ευρωπαίος αξιωματούχος'' στην εφημερίδα Τα Νέα, συμπληρώνοντας πως τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ; ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Μόνο με μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η ευρωζώνη ρύθμιση του χρέους, τονίζει ευρωπαϊκή πηγή, που επικαλείται η εφημερίδα Τα Νέα.

Η ίδια πηγή μάλιστα διαβεβαίωσε ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.

«Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά στα «Νέα» η πηγή της Κομισιόν.

Προσέθεσε ότι η εν λόγω θέση της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, διαμήνυσε πως η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους δεν πρόκειται να γίνει πριν εφαρμοσθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς.

Τόσο ο κ. Ρέγκλινγκ όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους, σημειώνοντας μάλιστα πως το ζήτημα δεν είναι πια η αναλογία του χρέος προς το ΑΕΠ, αλλά η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μας.

Η πρώτη αξιολόγηση αναμένεται να αρχίσει τον Οκτώβριο, μετά τις εκλογές, όμως πηγές των πιστωτών έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσής της για το Νοέμβριο, λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις των εκλογών.

Πηγή:

 http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus