Διυλιστήριο: «Good job Alexis, congratulations»!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Good job Alexis, congratulations»!

Το πρώτο τετ-α-τετ με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο, με πρωτοβουλία μάλιστα του Αμερικανού προέδρου

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γεύμα που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στους ηγέτες οι οποίοι μετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μπάρακ Ομπάμα πλησίασε το τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα. Αντήλλαξαν χειραψία και χαμόγελα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ του έδωσε και διά ζώσης συγχαρητήρια για την δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – κάτι που είχε κάνει και τηλεφωνικώς την επαύριο των εκλογών.

«Good job Alexis, congratulations», φέρεται να του είπε ο Μπάρακ Ομπάμα

Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε θερμά για τα καλά του λόγια και η σύντομη στιχομυθία τους έληξε με ένα «see you later» που είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Το «άτυπο» ραντεβού δόθηκε για το δείπνο που έχει ο Ομπάμα γύρω στις 2 π μ ώρα Ελλάδας στους ξένους ηγέτες που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για την γ.σ. του ΟΗΕ. Εκεί Τσίπρας-Ομπάμα θα συναντηθούν κατ' ιδίαν και εικάζεται ότι θα συνομιλήσουν για την κρίση, το ελληνικό χρέος και τα επόμενα βήματα. Μια συνάντηση που φαίνεται ότι θα αποτυπωθεί και φωτογραφικά.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε ανοικτή πρόσκληση για να επισκεφθεί την Κούβα όποτε το επιθυμεί έλαβε ο Ελληνας Πρωθυπουργός από τον κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον αδελφό του Φιντέλ Κάστρο και διάδοχό του στην προεδρία της Κούβας, Ραούλ. Ο Κάστρο δήλωσε στο Αλέξη Τσίπρα ότι παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κούβα όποτε το επιθυμεί.

Επίσης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Γκουρία δήλωσε ότι παραμένει διαθέσιμος για κάθε είδους βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση, στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και θα αντιμετωπίζουν τις οργανωμένες πρακτικές στην αγορά. Επίσης δήλωσε πρόθυμος να παράσχει υποστήριξη στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα συγχαρητήρια του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την ανάληψη των καθηκόντων του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο κ. Νετανιάχου προσκάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Ισραήλ, ενώ οι δύο άνδρες συνομίλησαν και για την κρίση της Συρίας, καθώς και για το ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Ο ισραηλινός ομόλογος του Έλληνα πρωθυπουργού εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus