Διυλιστήριο: VIDEO - Σάλος με τις αποκαλύψεις του πρώην προέδρου του ΕΣΡ για τη διαπλοκή πολιτικών - καναλαρχών

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

VIDEO - Σάλος με τις αποκαλύψεις του πρώην προέδρου του ΕΣΡ για τη διαπλοκή πολιτικών - καναλαρχών

Αιχμές για τη λειτουργία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και από τον συγγραφέα Γ. Δημητροκάλλη

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του πρώην προέδρου του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Γιάννη Λασκαρίδη, για τη διαπλοκή καναλαρχών και πολιτικών, τις οποίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η Κυριακάτικη «Kontra News».

Μιλώντας σε εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Γιάννη Δημητροκάλλη, ο κ. Λασκαρίδης κατήγγειλε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για σκόπιμα εμπόδια στην αδειοδότηση των καναλιών.

Οι αποκαλύψεις του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δεν τον άφησε να προχωρήσει το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών έσκασαν σαν βόμβα.

Το βαρύ κατηγορώ του κ. Λασκαρίδη, που φιλοξένησε στο πρωτοσέλιδό της η Κυριακάτικη Kontra News με τίτλο «Ιδού η διαπλοκή πολιτικών-καναλαρχών», στρέφεται κατά στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης που είχαν συμφέροντα σε συστημικά κανάλια και εμπόδιζαν όλα αυτά τα χρόνια σκόπιμα την εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου.

«Το ΕΣΡ εκπλήρωσε εν μέρει την αποστολή του ως προς τον έλεγχο και τη διατήρηση μιας ισορροπίας στους σταθμούς. Δεν εκπλήρωσε, όμως, μια βασική αποστολή του που ήταν η αδειοδότηση. Διότι το ίδιο το κράτος δεν το άφησε να την εκπληρώσει. Είχαμε υποβάλλει κατ’ επανάληψη σχέδια νόμου για να προωθηθεί η αδειοδότηση, αλλά κανένα δεν ευδοκίμησε. Επειδή υπήρχαν συμφέροντα μεταξύ των ραδιοφωνικών/τηλεοπτικών σταθμών και κυβερνητικών στελεχών» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Ακόμη, κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση ότι έφτιαχνε σχέδια νόμου με τέτοιο τρόπο ώστε να προσκρούουν στις υπάρχουσες διατάξεις και να ακυρώνονται από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. «Έκαναν σχέδια νόμου τέτοια που ήταν “σταυρόλεξα”. Έβγαιναν οι προκηρύξεις επί τη βάσει των υπουργικών αποφάσεων και των νόμων και ακυρώνονταν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ενώ θα μπορούσαν να κάνουν ένα απλό νομοθέτημα και να προχωρήσει η αδειοδότηση. Αυτό, βέβαια, οφείλεται και σε συμφέροντα αλλά και σε έλλειψη εμπιστοσύνης. Δεν έχουν εμπιστοσύνη στα πρόσωπα η κυβέρνηση και τα νομοθετικά όργανα…» τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι βαρυσήμαντες αποκαλύψεις για τη διαπλοκή στα μέσα ενημέρωσης έγιναν στο πλαίσιο πολιτικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το βιβλίο του σπουδαίου συγγραφέα Γιάννη Δημητροκάλλη «Ο Ηγέτης Μετά τον Ηγέτη».

Σχολιάζοντας στο σημερινό πολιτικό σκηνικό που βιώνουμε, ο κ. Δημητροκάλλης τόνισε πως σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα που κυβερνούν αλλά τον τρόπο που ασκούν εξουσία.

«Είναι καιρός να μην ψάχνουμε ποιος θα αναλάβει την εξουσία αλλά πως θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εξουσία. Διότι ένα δεν το κάνουμε αυτό θα συνεχίσουμε πάντοτε να έχουμε αυτές όλες τις κρίσεις, τις κυβερνητικές παραιτήσεις, όλο αυτό το πολιτικό χάλι το οποίο ζούμε» επεσήμανε.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο λειτουργίας του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, περιγράφοντας μια προβληματική κατάσταση που την έζησε εκ των έσω.

«Το ΕΣΡ το οποίο υπηρέτησε ο κ. Λασκαρίδης, ο οποίος είναι από τους εντιμότερους και πιο άξιους δικαστές που έχω γνωρίσει υπηρέτησε σωστά γιατί είναι αυτός που είναι. Το ΕΣΡ στην Ελλάδα, στο οποίο ήμουν απλό μέλος κάποια στιγμή, γίνεται από τα κόμματα. Ανάλογα με το ποιος είναι κυβέρνηση, το πρώτο κόμμα τοποθετεί τρία δικά του μέλη, το δεύτερο δύο πρόσωπα, το τρίτο ή τα υπόλοιπα κόμματα ένα μέλος κ.ο.κ. Και μέσα εκεί ακούς ένα διάλογο, στον οποίο το εκάστοτε μέλος που έχει διοριστεί υπερασπίζεται το κόμμα του. Δεν υπάρχει πραγματικός διάλογος» υπογράμμισε.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση με τίτλο «Τα κόμματα Χρεωκόπησαν. Μετά τι;» που έλαβε χώρα στη Νάξο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι Γιάννης Πιτταράς και Μανώλης Κοττάκης, ο εκδότης Παναγιώτης Καρανίκας ενώ το βιβλίο προλόγισε ο δικηγόρος-οικονομολόγος Βασίλης Φραγκουλόπουλος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση:



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus