Διυλιστήριο: Διέγραψαν χρέη ύψους 128.000 ευρώ τρίτεκνης οικογένειας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Διέγραψαν χρέη ύψους 128.000 ευρώ τρίτεκνης οικογένειας



Χρέη ύψους 128.000 ευρώ τρίτεκνης οικογένειας διέγραψε το Ειρηνοδικείο Καλλονής με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Σύμφωνα με την απόφαση που ανέδειξε ο Νίκος Μανάβης, στην τοπική εφημερίδα «Εμπρός», αναγνωρίζεται στην οικογένεια ότι θα πρέπει πρώτα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τους άλλους πιστωτές της και μετά τις οφειλές της προς τις τράπεζες.

Το συνολικό χρέος προς τις τράπεζες ανέρχονταν σε 95.000 ευρώ και σύμφωνα με το Ειρηνοδικείο Καλλονής, ο οφειλέτης (σύζυγος) καλείται να καταβάλει 100 ευρώ το μήνα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δηλαδή το συνολικό ποσό που θα καταβάλει είναι 6.000 ευρώ.

Επίσης, προστατεύεται η κύρια κατοικία της οικογένειας, όπου ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλει στις πιστώτριες τράπεζες το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της αξίας του σπιτιού μετά το πέρας πενταετίας, δηλαδή 145 ευρώ το μήνα ή 34.800 ευρώ σε διάστημα 20 ετών.

Οι συνολικές οφειλές της συζύγου ανέρχονται στα 33.000 ευρώ, και υποχρεούται να καταβάλει 50 ευρώ το μήνα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δηλαδή το συνολικό ποσό που θα πληρώσει είναι 3.000 ευρώ. Τέλος, το δικαστήριο απαγόρευσε στις τράπεζες να κατασχέσουν το Ι.Χ. αυτοκίνητο της οικογένειας, εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητο για τις μετακινήσεις της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus