Διυλιστήριο: Οι Φινλανδοί συγκέντρωσαν υπογραφές για να φύγουν από την ευρωζώνη- Το κοινοβούλιο θα το εξετάσει

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Οι Φινλανδοί συγκέντρωσαν υπογραφές για να φύγουν από την ευρωζώνη- Το κοινοβούλιο θα το εξετάσει



Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη του χρόνου, αφού μια σχετική αίτηση συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό των 50.000 υπογραφών από πολίτες που επιθυμούν να διεξαχθεί αυτή τη συζήτηση, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος.

Αν και είναι μάλλον απίθανο να αποφασιστεί η αποχώρηση της Φινλανδίας από το ευρώ, η απόφαση να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση –για πρώτη φορά σε μια από τις 19 χώρες μέλη της ευρωζώνης — είναι μια ένδειξη του υψηλού βαθμού δυσαρέσκειας των Φινλανδών από την οικονομική απόδοση της χώρας τους έπειτα από τρία χρόνια ύφεσης.

«Στις αρχές του επόμενου χρόνου θα ελεγχθούν οι υπογραφές και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο τους επόμενους μήνες», δήλωσε η Μάγια-Λίνα Παάβολα.

Παρά τη συγκέντρωση υπογραφών και τη σχεδιαζόμενη συζήτηση στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο αυτού του μήνα, το 64% των Φινλανδών υποστηρίζει το κοινό νόμισμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus