Διυλιστήριο: Στο μικροσκόπιο τα εισαγόμενα τουρκικά αγροτικά προιόντα στην Ρωσία

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Στο μικροσκόπιο τα εισαγόμενα τουρκικά αγροτικά προιόντα στην Ρωσία

Η ρωσική κυβέρνηση διέταξε στην Αρχή Προστασίας Γεωργικών Προϊόντων (Rosselkhoznadzor) να ενισχυθεί ο έλεγχος των εισαγωγών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων διατροφής από την Τουρκία, καθώς και να υπάρχουν πρόσθετοι έλεγχοι στα σύνορα της Ρωσίας και σε τόπους παραγωγής στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Τκατσιόφ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις επανειλημμένες παραβιάσεις των υγειονομικών πρότυπων της Ρωσίας από τούρκους παραγωγούς, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Rosselkhoznadzor να τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο η εισαγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων από την Τουρκία, καθώς και να οργανωθεί πρόσθετος έλεγχος στα σύνορα και σε τόπους παραγωγής απευθείας στη Δημοκρατία της Τουρκίας», δήλωσε ο Τκατσιόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου του Υπ. Γεωργίας.

Βάση των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του υπουργείου, έχουν σημειωθεί πολλές παρατυπίες: «Το Υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας ανέλυσε την κατάσταση και έχω προσωπικά ενημερώσει την κυβέρνηση ότι, δυστυχώς, κατά μέσο όρο, το 15% των τουρκικών γεωργικών προϊόντων δεν συμμορφώνονται με τα ρωσικά πρότυπα», είπε ο Τκατσιόφ. Από τις αρχές του 2015 καταγράφηκαν 40 περιπτώσεις παρουσίας καταλοίπων απαγορευμένων και επικίνδυνων ουσιώνστα τουρκικά τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του http://diulistirio.blogspot.gr/ στα σύνορα με την την Τουρκία έχουν συσσωρευτεί δεκάδες χιλιάδες τόνοι τουρκικών προιόντων, για το λόγο του ότι ο έλεγχος στα προιόντα αυτά, γίνετε ένα προς ένα. Επίσης δεν άφησαν να περάσουν τα ρώσικα σύνορα, Τούρκοι επιχειρηματίες επειδή κάποια διαβατήρια δεν είχαν τις ''τυπικές'' υπογραφές και σφραγίδες που χρειάζονται. 

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus