Διυλιστήριο: Απέλαση του Ιμάμη από την Ελλάδα λόγω κυρήγματος μίσους ενάντια στους χριστιανούς

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Απέλαση του Ιμάμη από την Ελλάδα λόγω κυρήγματος μίσους ενάντια στους χριστιανούς

Το πόδι του στην Ελλάδα είχε πατήσει εκ νέου (μετά από διαφυγή στο Πακιστάν) ο ιμάμης του μίσους και των εξτρεμιστών, ο οποίος συνελήφθη στη χώρα μας στις αρχές του 2015.

Πρόκειται για έναν αυτόκλητο ιμάμη στο πακιστανικό σουνιτικό τζαμί Ταρίκ των Μεγάρων , που καταγγέλθηκε από συμπατριώτες του όταν τον Νοέμβριο του 2014 προχώρησε σε ένα κήρυγμα σε τζαμί του Αιγάλεω που το σύνολο των προέδρων της πακιστανικής κοινότητας χαρακτήρισε «κήρυγμα μίσους ενάντια σε άλλους μουσουλμάνους και χριστιανούς».

Ο ιμάμης είχε επανειλημμένα διακριθεί για ακραίου περιεχομένου κηρύγματα έχοντας δραστηριοποιηθεί, εκτός από το μικρό τζαμί στη δυτική Αττική και στο Διαδίκτυο.

Οι συμπατριώτες του λένε ότι όσο ήταν στο Πακιστάν επηρεαζόταν από την ιδεολογία της εξτρεμιστικής οργάνωσης Lashkar-e-Taiba («ο στρατός του Θεού» ή «ο στρατός των δικαίων»)

Η οργάνωση, που ιδρύθηκε στο Αφγανιστάν με χρήματα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις με τη μυστική υπηρεσία του Πακιστάν. Θεωρείται η πιο αποτελεσματική ακραία ισλαμιστική οργάνωση της Ν.Α. Ασίας και τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ινδία τη θεωρούν τρομοκρατική.

Η καταγγελία των ομοεθνών του

Τα κηρύγματά του είχαν κεντρίσει αρνητικά την προσοχή των ομοεθνών του που είχαν απευθυνθεί το 2013 στην πρεσβεία του Πακιστάν.

Τον Νοέμβριο του 2014 ο Χ.Μ.Ι (τα αρχικά του ονόματός του) είχε κληθεί σε τζαμί του Αιγάλεω, όπου κατά τη διάρκεια του κηρύγματος αποκάλεσε άλλους μουσουλμάνους και χριστιανούς «απίστους» και ζήτησε από τους (αληθινούς) πιστούς να «σηκώσουν σπαθί εναντίον τους».

Οι πρόεδροι των πακιστανικών κοινοτήτων αλλά και προσωπικότητες -συνολικά 18 άτομα- των 50.000 Πακιστανών που ζουν στην Αθήνα, αποφάσισαν να κινηθούν χωρίς να απευθυνθούν μόνο στην πακιστανική πρεσβεία.

Συνέταξαν εξώδικη διαμαρτυρία, που -αφού την κοινοποίησαν στον ίδιο και πέντε ακόμα άτομα που συμμερίζονταν ως ένα βαθμό τις ιδέες του- την παρέδωσαν και στις υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Στο εξώδικο ο αυτόκλητος ιμάμης καταγγέλλεται για ομιλία «ακραία, φανατική, επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια της χώρας». Ωστόσο, τότε είχε ήδη προλάβει να διαφύγει για το Πακιστάν, πριν τελικά επιστρέψει και πάλι και συλληφθεί.

Πάντως, άνθρωποι που είχαν παρακολουθήσει το κήρυγμα του ιμάμη είπαν πως δεν είναι ο μόνος που χρησιμοποιούσε με ευκολία τον όρο «τζιχάντ», ούτε ήταν ο μόνος που παρότρυνε τους λίγους πιστούς του να τιμωρήσουν τους απίστους.

Πηγή : Καθημερινη της Κυριακής

Δημοσίευση: 29.11.2015

http://diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus