Διυλιστήριο: VIDEO - Όταν ο Άδωνης «κυνηγούσε» την Γιάννα Αγγελοπούλου για τα εκατομμύρια του «Αθήνα 2004»

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

VIDEO - Όταν ο Άδωνης «κυνηγούσε» την Γιάννα Αγγελοπούλου για τα εκατομμύρια του «Αθήνα 2004»



Με λαϊκίστικες φανφάρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να ανακηρύξει ως έτος εθνικής γιορτής το 2021, λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τοποθέτησε ως επικεφαλής της Επιτροπής εκδηλώσεων την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Δεν ξέρουμε όμως αν ρώτησε γι’ αυτή του την απόφαση τον αντιπρόεδρο της παράταξής του, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος προ ετών εξαπέλυε μύδρους και κατέθετε ερωτήσεις στη Βουλή κατά της Γιάννας Αγγελοπούλου για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο που ακολουθεί όπου καταγράφεται ο νυν υπουργός Ανάπτυξης να καταγγέλλει την Γιάννα Αγγελοπούλου για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και αδιαφανείς πρακτικές στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.




Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2013 ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για την οικονομική διαχείριση από την Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Προς τους αξιότιμους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Οικονομικών.

Θέμα: «Μη Δημοσιοποίηση Καταστάσεων και Αναλυτικών Πινάκων για την Οικονομική Διαχείριση από την Οργανωτική Επιτροπή του 2004»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κα Γιάννα Αγγελόπουλου κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο με το οποίο επαίρεται για τη Διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Όμως, πολλά έχουν ακουσθεί και έχουν δημοσιευθεί για την οικονομική διαχείριση στην Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004» χωρίς ακόμη και σήμερα έχουν υπάρξει αναλυτικές καταστάσεις και πίνακες που αναφέρουν τι ποσά και σε τι θέματα έχουν δαπανηθεί.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Έχει πραγματοποιηθεί επίσημος έλεγχος και δημοσιοποίηση των στοιχείων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου των Οικονομικών για τα ποσά που δαπανήθηκαν και με ποιές διαδικασίες από την Οργανωτική Επιτροπή Αθήνα 2004;

2. Αληθεύει ο απολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 εμφανίστηκε πλεονασματικός κατά 7 εκατομμύρια ευρώ αλλά όμως από τα συνολικά έξοδα των 2.271 εκατομμυρίων ευρώ αφαιρέθηκαν 462,7 εκατομμύρια ευρώ που καταγράφηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό, ως επιχορηγήσεις;

3. Υπήρξε πόρισμα ελέγχου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού;

4. Γιατί ο Οργανισμός «Αθήνα 2004» δεν εποπτευόταν και δεν είχε χρηματοδοτηθεί από την Γ.Γ.Α.;

5. Αν δεχτούμε ότι τα έσοδα του Οργανισμού «Αθήνα 2004» κάλυψαν τις δαπάνες του, πλην των 462,7 εκατομμυρίων ευρώ που χρεώθηκαν στον προϋπολογισμό, τότε συμπεραίνουμε ότι ο «Αθήνα 2004» είχε έλλειμμα 455 εκ. Ευρώ, τουλάχιστον. Τότε για ποιο λόγο μέχρι σήμερ αδεν γνωρίζουμε που πήγαν τα χρήματα αυτά, αφού δεν υπάρχει καμία λίστα με καταγεγραμμένες δαπάνες και έσοδα;

6. Αληθεύει ότι έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία στον Ημερήσιο και Εβδομαδιαίο Τύπο από Τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή που αναφέρουν ότι μόνο για το έτος 2000 ο Οργανισμός «Αθήνα 2004» δαπάνησε 2 δις. δρχ. σε δεξιώσεις και ενοικιάσεις οχημάτων και μάλιστα με απευθείας ανάθεση;

7. Ως προς τις αμοιβές των ατόμων που πλαισίωναν τον Οργανισμό «Αθήνα 2004» για ποιο λόγο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματά τους, τα καθήκοντα που είχαν αλλά και το έργο που επιτελούσαν;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γεωργιάδης Σπυρίδων - Άδωνις, Β’ Αθηνών Νέα Δημοκρατία»

«Δεν έχει πλάκα που η Αγγελοπούλου δηλώνει αντισυστημική;»

Βέβαια το μένος του Άδωνη Γεωργιάδη με την κ. Αγγελοπούλου δεν μπορούσε να «καταπνιγεί» από μία ερώτηση στη Βουλή… έτσι, έναν χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2014, ο τότε βουλευτής της ΝΔ είχε σχολιάσει δηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου περί «αντισυστημικότητας».

«Δεν έχει πλάκα ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είναι αντισυστημική; Ότι ένας άνθρωπος που είναι δισεκατομμυριούχος και ζει τη μισή ζωή του στο Γκστάαντ και την άλλη μισή στον Πύργο στο Λονδίνο, και στο ενδιάμεσο κάνει μια βόλτα στην Αράχωβα για να ξεσκάσει, δηλώνει ότι θα ψηφίσει Τσίπρα γιατί δεν τον φοβάται και δηλώνει αντισυστημική;» δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα FM.

«Απ' ό,τι μαθαίνω, ο γιος της κάνει μεγάλη εκστρατεία στο Χάρβαρντ, με διάφορα άλλα φτωχόπαιδα των λαϊκών συνοικιών. Μάχονται για το κατώτατο εισόδημα και τη φτώχεια, σκληρά. Έχουν ταράξει το αμερικανικό κατεστημένο αυτοί οι αντισυστημικοί!» συνέχισε απτόητος.

«Είναι ένα πρόσωπο που θέλει να παίζει στο νέο σκηνικό, διότι όταν έχεις δηλώσει πριν από τις εκλογές ότι θα ψηφίσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκάς σε κάποιου είδους πρόσβαση. Είναι, όμως, μια εικόνα Πιραντέλο. Ξεπερνά τον Ιονέσκο και είναι Μίστερ Μπιν... Ολα μαζί, είναι πέραν των ορίων!» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Και μετά από όλα αυτά η απορία είναι εύλογη και την εκφράζουμε ξανά; Τον ρώτησε τον Άδωνη Γεωργιάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή όχι;



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus