Διυλιστήριο: Αντιμέτωποι ακόμη και με φυλάκιση 14.218 οφειλέτες της εφορίας - Χρωστούν πάνω από 20 δισ. ευρώ!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αντιμέτωποι ακόμη και με φυλάκιση 14.218 οφειλέτες της εφορίας - Χρωστούν πάνω από 20 δισ. ευρώ!


Ποινικές διώξεις για μη καταβολή οφειλών και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος 14.218 οφειλετών με χρέη 20,1 δισ. ευρώ! Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, 14.218 φορολογούμενοι που οφείλουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 20,148 δισ. ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου ή βρώμικου χρήματος!



Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για πάνω από 4 μήνες από την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι εντοπίστηκαν εντός του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2015 να μην έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά.

Εκτός από τις ποινικές διώξεις για την μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο υπάρχει πιθανότητα να κατηγορηθούν και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου ή βρώμικου χρήματος).

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 3691/2008), οι Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα και το ΣΔΟΕ κάθε φορά που διαπιστώνουν φορολογικά αδικήματα που διώκονται ποινικά υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ελέγχονται και για το εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου ή μαύρου χρήματος!


http://www.diulistirio.blogspot.gr/

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus