Διυλιστήριο: Ντάντλι (BP): Στηρίζουμε τις επενδύσεις προς την Ελλάδα

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ντάντλι (BP): Στηρίζουμε τις επενδύσεις προς την Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΒΡ και διευθυντής Μπομπ Ντάντλι από το Ντάβος, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τόνισε τη σημασία του αγωγού TAP, περιγράφοντάς το ως το μεγαλύτερο έργο υποδομών αγωγού στον κόσμο που γνωρίζει ή ΒΡ.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «είμαι στο Ντάβος, σε συνάντηση με το υπουργό Παππά και συζητάμε τη πρόοδο του TAP... Η κυβέρνηση μας έχει βοηθήσει να θέσουμε σε εφαρμογή τη συμφωνία εγκατάστασης.

Θα αρχίσουμε να τοποθετούμε τους σωλήνες για αυτό το πάρα πολύ σημαντικό έργο νοτίου διαδρόμου, αυτό το χρόνο, και το έργο θα είναι σε λειτουργία σε ένα-δυο χρόνια αλλά έχουμε υπογράψει συμφωνίες με ελληνικές εταιρίες για την κατασκευή και αγορά των σωλήνων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την βοήθεια και την αμοιβαία αναγνώριση της σημασίας του έργου αυτού στην Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη και της πάρα πολύ σημαντικής επένδυσης.

Αυτός ο αγωγός είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής αγωγού στον κόσμο, απ'όσο γνωρίζουμε. Η παραγωγή αερίου στο Αζερμπαιτζάν, μέσω Γεωργίας στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα και ύστερα διασχίζοντας την Αλβανία στην Ιταλία. Θα ήθελα, νομίζω, να προσθέσω ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα της επιχειρηματικά-προσανατολισμένης στήριξης των επενδύσεων που κατευθυνονται προς τη χώρα και η ΒΡ είναι πολύ ευτυχής που αποτελεί μέρος αυτού του έργου και νοιώθω πολύ άνετα με την δρομολόγηση αυτού του πολύ σημαντικού ευρωπαϊκού έργου».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus