Διυλιστήριο: Εφοριακός υπεξαίρεσε 340.000 ευρώ γιατί είχε οικονομικά προβλήματα!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Εφοριακός υπεξαίρεσε 340.000 ευρώ γιατί είχε οικονομικά προβλήματα!



Εφοριακός διώκεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς για ψευδή βεβαίωση και υπεξαίρεση μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής.

Αντιμετώπιζε, όπως ισχυρίστηκε, οικονομικά προβλήματα και υπεξαίρεσε τριακόσιες και πλέον χιλιάδες ευρώ από την Εφορία όπου εργαζόταν. Ο εντοπισμός της οδήγησε την Εισαγγελία Διαφθοράς να ασκήσει σε βάρος της επίορκου υπαλλήλου δίωξη για ψευδή βεβαίωση μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε για την υπόθεση. Η εφοριακός υπηρετούσε στην ΔΟΥ Χολαργού και από το 2013 ασκούσε καθήκοντα ταμία- διαχειρίστριας.

Τον Νοέμβριο του 2015 υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015. Για να ξεκινήσει ο έλεγχος, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζήτησαν τα στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών, ήτοι της 16 Νοεμβρίου του 2013. Το τελικό απόθεμα εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ.

Στην πραγματικότητα όμως ήταν πολύ μικρότερο, και υπεύθυνη ως εκ της ιδιότητάς της ήταν η εφοριακός. Μάλιστα για να κρύψει τα ίχνη της υπεξαίρεσης εξέδωσε διπλότυπο στις 17/11/2015 με το οποίο φερόταν ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ. Από την έρευνα οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικά έλλειμμα 341.000 ευρώ.

Η υπάλληλος παραδέχθηκε την πράξη της την οποία απέδωσε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ ως ένδειξη καλής θέλησης επέστρεψε στην υπηρεσία 5.000 ευρώ, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει και τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε ωστόσο τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων της…

Πηγή: kathimerini.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus