Διυλιστήριο: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ … Καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας – Η Ελλάδα σε Στρατηγικό Πλεονέκτημα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ … Καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας – Η Ελλάδα σε Στρατηγικό Πλεονέκτημα



Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Μετά από όλη αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας, που ενεργεί στη Συρία και το Ιράκ κατά βούληση και πάρα τις αντιρρήσεις της διεθνούς κοινότητας, την οποία απ’ότι φαίνεται έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, ήρθε επιτέλους … η καταδίκη της με ομόφωνη απόφαση από το ΣΑ του ΟΗΕ για όλες αυτές τις στρατιωτικές δολοφονικές πράξεις της εναντίον κυρίαρχων κρατών.

Έτσι την ανησυχία τους για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας εναντίον θέσεων των Κούρδων της Συρίας, εξέφρασαν τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία εξέτασαν κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, σχετική καταγγελία που παρουσίασε στα μέλη ο Σύρος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι. Η απόφαση του Σ.Α. μετά από κλειστές ανεπίσημες διαβουλεύσεις ήταν ομόφωνη και εκφράστηκε με την μορφή προεδρικής δήλωσης την οποία ανέγνωσε στους δημοσιογράφους ο προεδρεύων του Σ.Α. το Φεβρουάριο, πρέσβης της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ραμίρες Καρένιο και αναφέρει : «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τις επιθέσεις της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας και συμφώνησαν να ζητήσουν από την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο».

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus