Διυλιστήριο: O Tσίπρας, ο Ψυχάρης και οι άλλοι

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

O Tσίπρας, ο Ψυχάρης και οι άλλοι

Ένα μυθιστόρημα της διαπλοκής (με τη σφραγίδα μιας… «γάτας Ιμαλαΐων»), η αντεπίθεση ενός εκδότη που διώκεται ποινικά για δάνειο 57 εκατ. χωρίς εξασφαλίσεις κι ένα σκληρό πολιτικό μπλοκ που χωρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έως σύσσωμη τη νυν και πρώην «κεντροαριστερά»: Είναι το διπλό μέτωπο το οποίο κινείται σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εθνική συγκυρία με ανοιχτή την προσφυγική κρίση αλλά και την αξιολόγηση.

Είναι ένα μέτωπο στο οποίο κυβερνητικά στελέχη βλέπουν «παράλληλους, έως και τεμνόμενους δρόμους, συγκοινωνούντα συμφέροντα και, ενίοτε, κοινές επιδιώξεις» και εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα – και όσο προσεγγίζει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες – θα γίνει ακόμη πιο σκληρό.

Οι «συνήγοροι της διαπλοκής»


Η επίθεση, άλλωστε, του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη κατά Τσίπρα με το δημοσίευμα περί «μυστικών ραντεβού» με τον πρωθυπουργό και υποσχέσεων για χάρισμα δανείων αλλά και του… Mega, έγινε πόλος «συσπείρωσης» πολιτικών πυρών: Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε πρώτη να υιοθετήσει την ιστορία του Βήματος, καταγγέλλοντας «επαναλαμβανόμενες κρυφές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη» και καλώντας τον «αδέκαστο πολέμαρχο», όπως χαρακτηρισε τον Αλέξη Τσίπρα, της διαπλοκής να δώσει εξηγήσεις.

Σκληρή και άμεση ήταν η απάντηση και του Μαξίμου: «Αντί η ΝΔ», τόνισε, «να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:

*Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;

*Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;»

Ανάλογα, κι ακόμη πιο αιχμηρά ερωτήματα αναμένεται να θέσει απόψε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη που θα δώσει στο Star, ενώ κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν την παράλληλη κλιμάκωση που έχουν οι επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τα συστημικά media και την «ενωμένη αντιπολίτευση».

Τα παράλληλα πυρά

Η ομοβροντία των διακομματικών πυρών που εξαπολύθηκε κατά Τσίπρα από το συνέδριο του Ποταμιού χαρακτηρίζεται ως ενδεικτική, ενώ οι ίδιες πηγές επισημαίνουν την περίοπτη θέση και προβολή που είχε η παρέμβαση Σημίτη (και το «μας κυβερνούν ανόητοι») από τα media του ΔΟΛ.

«Η επίθεση είναι συντονισμένη και γίνεται στην πιο κρίσιμη ίσως πολιτική καμπή για τη χώρα και την κυβέρνηση», σχολίαζε χθες κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας: «Είναι φανερό πια, ποιοι και πόσο έχουν ενοχληθεί από την δικαστική έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς και από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών».

«Θα σπάσουμε το τρίγωνο της διαπλοκής: κανάλια, τράπεζες, πολιτικοί», ήταν το μήνυμα που έστειλε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε κυριακάτικη συνέντευξη του, επιβεβαιώνοντας ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδεις θα γίνει εντός των επόμενων 15 ημερών…


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus