Διυλιστήριο: Επώνυμη μαρτυρία γιατρού διαψεύδει τη καταγγελία μιας "γιατρού" που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την συμπεριφορά των προσφύγων.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Επώνυμη μαρτυρία γιατρού διαψεύδει τη καταγγελία μιας "γιατρού" που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την συμπεριφορά των προσφύγων.

Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ''καταγγελία'' μιας γιατρού για την συμπεριφορά των προσφύγων απέναντι στους γιατρούς που τους παρέχουν βοήθεια.

Ως γιατρός που από την πρώτη στιγμή παρέχω ιατρική βοήθεια στους πρόσφυγες ( λιμάνι Πειραιά Ε1, Ε2. Πέτρινο αλλά και Ελληνικό) νιώθω την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να δηλώσω πως η δική μου εμπειρία αλλά και δεκάδων συναδέλφων μου είναι εντελώς αντίθετη από εκείνη της ''συναδέλφου''.

Στην συμπεριφορά τους κυριαρχεί η ευγένεια, η καρτερικότητα, καθόλου επιθετικοί το αντίθετο, νιώθουν απεριόριστη ευγνωμοσύνη για όλους τους αλληλέγγυους πολίτες που τους βοηθούν. 

Ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν μπορέσαμε να δώσουμε άμεση λύση στο πρόβλημα τους εισπράτταμε και εισπράττουμε το χαμόγελο τους. Τηρούν την σειρά προτεραιότητας με σεβασμό μεταξύ τους ακόμη και στις περιπτώσεις που η αναμονή για εξέταση είναι αρκετά μεγάλη. 

Κάθε φορά γίνομαι μάρτυρας του ισχυρού δεσμού που υπάρχει στις οικογένειες τους, με πόση αγάπη κρατούν οι μητέρες τα άρρωστα και ταλαιπωρημένα παιδιά στην αγκαλιά τους. Ή τον νεαρό πρόσφυγα που σαν φύλακας άγγελος κρατούσε σφιχτά το χέρι της μητέρας του που είχε βιαστεί στην Τουρκία, τον πατέρα που όσο περιμέναμε το ασθενοφόρο για να μεταφέρει την 17χρονη κόρη του στο νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα ήταν συνεχώς δίπλα της, την χάιδευε και την φιλούσε με στοργή και η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του.
Την έγκυο στον όγδοο μήνα που πονούσε και ενώ το ασθενοφόρο αργούσε πολύ, εκείνη και ο σύζυγος της ούτε μια στιγμή δεν δυσανασχέτησαν.
Πάρα πολλά τα παραδείγματα, που όλα μαρτυρούν πως αυτοί οι άνθρωποι παρά την τραγωδία που έχουν ζήσει και ζούν, παρά την εξαθλίωση τους, παρά την ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την τύχη τους, παραμένουν Άνθρωποι, δεν χάνουν την ευγένεια τους, και με πολλούς τρόπους και σε κάθε ευκαιρία εκφράζουν με γενναιοδωρία την ευγνωμοσύνη τους. 

Αυτό που με διδάσκουν εκείνοι με την συμπεριφορά τους σε αυτές τις πολύ δύσκολές στιγμές τους, είναι πολύ πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που τους προσφέρω εγώ. 

Η ΄΄καταγγελία'' της ''συναδέλφου'' δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουμε όσοι βρισκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες.

Γεώργιος Βήχας

www.diulistrio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus