Διυλιστήριο: Στο «σκαμνί» το ΙΕΚ Ξυνή για τις πλαστές ενημερότητες από το ΙΚΑ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Στο «σκαμνί» το ΙΕΚ Ξυνή για τις πλαστές ενημερότητες από το ΙΚΑ


Σε δίκη στέλνει η εισαγγελέας κα Γκανέ το ΙΕΚ Ξυνή για τις πλαστές βεβαιώσεις φορολογικής ενημερότητας που έπαιρνε από το ΙΚΑ ενώ παράλληλα εισέπραττε επιδοτήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Γκανέ πρότεινε να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τα µέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή, Σοφοκλή, Αικατερίνη και Αθηνά Ξυνή για πλαστογραφία µετά χρήσεως από κοινού κατ’ εξακολούθηση κατά του δηµοσίου οφέλους, η οποία προκάλεσε ζηµία ιδιαίτερα µεγάλης αξίας - αδίκηµα που επισύρει ακόµη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Μετά την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως Γκανέ, τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το ∆ικαστικό Συμβούλιο, που θα κρίνει αν οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ώστε να δικαστούν για τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδίδονται.

Τα χρέη σε ΙΚΑ, Εφορία και η ρύθμιση για… 400 χρόνια

Όπως αποκάλυψε το HOT DOC, τον Απρίλιο του 2010, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έλαβε εντολή να ερευνήσει δραστηριότητες που αφορούσαν τη λειτουργία του ΙΕΚ Ξυνή. Ο όμιλος, σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν φτάσει στην εισαγγελία, ήταν υπεύθυνος για μια σειρά φορολογικών παραβάσεων ενώ φερόταν να παίρνει πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες από το ΙΚΑ.

Στη συνέχεια, προσκόμιζε αυτές τις ενημερότητες για να μπορεί να εισπράττει από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του HOT DOC, το ΙΕΚ Ξυνή εμφανιζόταν το 2012 να χρωστά κοντά στις 800.000 ευρώ στο ΙΚΑ, το οποίο προχώρησε σ’ έναν σκανδαλώδη διακανονισμό των χρεών αυτών.

Με βάση τον εν λόγω διακανονισμό που έφερε στο φως της δημοσιότητας το HOT DOC, ο όμιλος θα αποπλήρωνε τα χρέη του σε βάθος… τεσσάρων αιώνων! Ειδικότερα, οι δόσεις διαμορφώθηκαν συνολικά στις 4700 με μηνιαίο ποσό τα 161,47 ευρώ!

Η τακτική του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ήταν απλή, όσον αφορούσε τα χρέη στην εφορία. Τί έκανε; Έβαζε λουκέτο στην εταιρία που χρωστούσε, άνοιγε καινούργια συνεχίζοντας τις δραστηριότητές του κανονικά, χωρίς να εξοφλεί τα χρέη του κοκ.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως το ζεύγος Ξυνή διέθετε υψηλές γνωριμίες σε πολιτικό επίπεδο ανέκαθεν. Από τον «κόφτη κορδελών» Παναγιώτη Ψωμιάδη μέχρι και τον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔοΕ Ηλία Αργυρού.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus