Διυλιστήριο: VIDEO - Αποθέωσαν οι σύνεδροι του Ποταμιού τον Σημίτη - Κυριάκος: '' Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου'' - Παρόν και ο Παπανδρέου

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

VIDEO - Αποθέωσαν οι σύνεδροι του Ποταμιού τον Σημίτη - Κυριάκος: '' Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου'' - Παρόν και ο Παπανδρέου


Το Διυλιστήριο λέει : '' ....Το είδαμε και αυτό. Η διαπλοκή μαζεμένη σε ένα συνέδριο. Ο Σημίτης, ναι ο πρωθυπουργός του χρηματιστηρίου, του Οτσαλάν, των Ιμίων, να καταχειροκροτείτε στο Συνέδριο άλλου κόμματος. Και από την άλλη ο Κυριακός, να λέει ότι είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου. Που είναι τώρα όλοι αυτοί, που έλεγαν ότι Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν είναι τα μνημονιακά κόμματα της διαπλοκής ; '' 

Από το βήμα του συνεδρίου του Ποταμιού, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση στη συζήτηση για την ανασύνθεση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς τονίζοντας: «Χρειάζεται και ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη και δίχως έρμα Αριστερά».

Καταχειροκροτούμενος, ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε τη πρόταση του λέγοντας: «Τούτη την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω εδώ αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας. Για να υπάρξει ορθολογισμός και να μην συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν. Για να μας κυβερνούν πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση. Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που θεωρούν ότι από εδώ από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της ΕΕ».

Απευθυνόμενος στου συνέδρους του Ποταμιού του κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά.

«Πρέπει να πιέσετε να ξεπεραστούν εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, στείρες εμμονές και χωρίς λόγο πολιτικολογίες. Να δώσετε αποφασιστική δύναμη σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας που θέλει σταθερότητα, αλληλεγγύη, θεσμούς που λειτουργούν για το κοινωνικό σύνολο και όχι για το εκάστοτε κόμμα εξουσίας και τις συντεχνίες που εξυπηρετούν τις παρέες και το πελατειακό κράτος», τόνισε ο Κώστας Σημίτης.

Επισημαίνοντας την άμεση αναγκαιότητα να υπάρξει τρίτος πόλος ο κ. Σημίτης προέτρεψε όλους να επιδιώξουν «...την κοινή προσπάθεια με όλους όσοι σε μεγάλο βαθμό συμμερίζονται τους στόχους μας, για να δώσουμε δύναμη και πνοή σε μια παράταξη ανανεώσης. Μπορούμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά για να αποκτήσει η χώρα κατεύθυνση και μέλλον. Να μην είναι όπως τώρα πειραματόζωο προσώπων που νοιάζονται μόνο για την εξουσία. Προσπαθήστε! Παλέψτε!».




Ανοιγμα σε Ποτάμι από Μητσοτάκη

Άνοιγμα, με πολιτικό στίγμα τις αναγκαίες και δίκαιες μεταρρυθμίσεις, έκανε στο Ποτάμι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ποταμιού. «Είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα που πρέπει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία. Είμαστε μαζί στην ιδία πλευρά του τραπεζιού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης . Συμπλήρωσε δε ότι «είμαστε μαζί στον ευρωπαϊκό δρόμο των μεταρρυθμίσεων».
Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το άνοιγμα είναι πολιτικό κι όχι με όρους μεταγραφολογίας.



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν τη χώρα στην Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «έχουμε την πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων».
Υπογράμμισε ότι την ώρα που η κυβέρνηση ζητάει την ανάγκη για συναίνεση στο προσφυγικό ανασύρει την σκανδαλολογία και πως ο κ. Τσίπρας «είναι πιο παλιός κι απ΄ τους παλιό». Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στο Ποτάμι να συνεχίσει τη θετική του πορεία σημειώνοντας ότι «τα ποτάμια ενίοτε μεταβάλλουν την κοίτη τους αρκεί να μην στερεύουν».

Δείτε από το δεύτερο λεπτό και μετά (2.00)



Real.gr ΔΗΛΩΣΕΙΣ από realmedialive

Και φυσικά δεν έλειψε ο Παπανδρέου 

Δείτε το παρακάτω video από την είσοδο του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του Ποταμιού



http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus