Διυλιστήριο: Δικαστήριο Ιταλίας: Δεν είναι έγκλημα η κλοπή τροφίμων από άστεγους και πεινασμένους

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Δικαστήριο Ιταλίας: Δεν είναι έγκλημα η κλοπή τροφίμων από άστεγους και πεινασμένους

Η κλοπή μιας μικρής ποσότητας τροφής δεν πρέπει να θεωρείται έγκλημα, εάν πραγματικά ο δράστης την έχει ανάγκη για να ζήσει.

Αυτό αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας. Η απόφαση σχετίζεται με τον Ουκρανό, Ρόμαν Οστρακόφ, που συνελήφθη το 2011 στην πόλη Γένοβα της Ιταλίας, στην προσπάθειά του να κλέψει τυρί και αλλαντικά από σούπερ μάρκετ συνολικής αξίας τεσσάρων ευρώ.

Είχε καταδικασθεί για κλοπή σε έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 100 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της 3ης Μαΐου 2016 από το news.bu.


Ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της ετυμηγορίας, υποστηρίζοντας ότι ο Ουκρανός δεν πρέπει να κριθεί ένοχος για κλοπή και απόπειρα κλοπής, επειδή είχε συλληφθεί πριν βγει από το κατάστημα.

Αλλά, και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, ακύρωσε την ετυμηγορία.

«Η κατάσταση του κατηγορουμένου και οι περιστάσεις υπό τις οποίες έχει λάβει το προϊόν, δείχνουν ότι αυτή η μικρή ποσότητα τροφής, ήταν αναγκαία για να ξεπεράσει ο κατηγορούμενος τις άμεσες, βασικές ανάγκες διατροφής», αποφάνθηκε το δικαστήριο.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus