Διυλιστήριο: Την προστασία της φέτας και των προϊόντων ΠΟΠ ζήτησε ο Αποστόλου

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Την προστασία της φέτας και των προϊόντων ΠΟΠ ζήτησε ο Αποστόλου



Στην ανάγκη προστασίας της φέτας και των προϊόντων με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) κατά τις διεθνείς εμπορικές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ, στάθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Βαγγέλης Αποστόλου, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. την Τρίτη.

Σε παρέμβασή του, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι «δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας για διασφάλιση ισότιμης μεταχείρισης για τη φέτα, όπως για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές γεωγραφικές ενδείξεις».

Εκτίμησε επίσης ότι με τη συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η Ε.Ε. με τη Νότια Αφρική και τον Καναδά, αμφισβητείται νομικά, αλλά και ηθικά, η ύπαρξη των ελληνικών δικαιωμάτων στη φέτα. «Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από πλευράς μας», πρόσθεσε.

Εξάλλου, σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε ότι συζήτησαν διεξοδικά για το πρόβλημα που προκύπτει σχετικά με την προστασία της ΠΟΠ φέτα κατά τις διμερείς συμφωνίες της Ε.Ε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Πρόγραμμα

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus