Διυλιστήριο: Απορρίπτει το αίτημα των ΗΠΑ να μην μεταβεί στην Ρωσία ο Shinzo Abe – Σήμερα η συνάντηση με τον Putin

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Απορρίπτει το αίτημα των ΗΠΑ να μην μεταβεί στην Ρωσία ο Shinzo Abe – Σήμερα η συνάντηση με τον Putin

Η σπάνια συνάντηση θα λάβει χώρα στο θέρετρο Sochi της Μαύρης Θάλασσας

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (βασική σύμμαχος των ΗΠΑ) απέρριψε τελικά το αίτημα της Ουάσινγκτον να μην μεταβεί στην Ρωσία για να συναντήσει τον Vladimir Putin, καθώς σήμερα αναμένεται να υπάρξει διμερής επαφή των δύο ισχυρών αντρών.
Η σπάνια συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα στο θέρετρο Sochi της Μαύρης Θάλασσας, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για την εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεων (από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) ανάμεσα στις δύο χώρες…
Θυμίζουμε πως το 2013, ο Abe ήταν ο πρώτος Ιάπωνας ηγέτης που επισκέφτηκε την Ρωσία, μετά από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι δύο χώρες διεκδικούν αξιώσεις στα νησιά που βρίσκονται στις ανατολικές ακτές της Ρωσίας, απέναντι από την Ιαπωνία, ενώ το Τόκιο είχε εκφράσει και τις αντιδράσεις του για την εισβολή και προσάρτηση της Κριμαίας από τον Putin, το 2014.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus