Διυλιστήριο: VIDEO - Τα Τρίκαλα στις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

VIDEO - Τα Τρίκαλα στις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης!



Η μία αναγνώριση μετά την άλλη για αυτήν την υπέροχη πόλη, που για χρόνια ζούσε στην σκιά των υπέροχων νησιωτικών πόλεων-χωριών, που κέρδιζαν τις εντυπώσεις με τα γραφικά τους τοπία.

Η πόλη πρόσφατα βραβεύτηκε στα Tourism Awards 2016 ως ο καλύτερος προορισμός για οικογένειες εντός συνόρων.

Μετά από αυτήν την σπουδαία διάκριση η πόλη των Τρικάλων, ακόμα μία αναγνώριση ήρθε να επιβεβαιώσει πως είναι ένα ιδανικό μέρος να ζει κανείς, αλλά και να επιλέξει για μια απόδραση!

Εδώ και λίγο καιρό η πόλη ανήκει στην ομάδα των 10 ευρωπαϊκών που βελτιώνουν τη βιώσιμη κινητικότητα για τους πολίτες και τους επισκέπτες τους.

Το βραβείο €PEAN MOBILITY WEEK τιμά τις τοπικές αρχές που προωθούν σε εξαιρετικό βαθμό τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους σε μια στροφή προς πιο βιώσιμα μέσα μεταφοράς.

Ο Δήμος Τρικκαίων τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει προωθήσει έργα και αλλαγές στη συνείδηση των πολιτών, με πρώτο στόχο, τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της προσπελασιμότητας.


Ετσι, βραβεύτηκε για:

-Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων

-Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό


-Το Φωτοβολταϊκό Δέντρο



Ένα φωτοβολταϊκό «δέντρο» στην κεντρική πλατεία της πόλης, τοποθέτησε οδήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογική καινοτομία, υπέρ ατόμων με αναπηρία, αλλά και με λύσεις για τους πολίτες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μια κατασκευή, δηλαδή, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, που προσομοιάζει με δέντρο και στα «κλαδιά» του φέρει ως καρπούς, φωτοβολταϊκά πάνελ!

Επίσης, από το δήμο Τρικκαίων τονίζεται πως πρόκειται μια κατασκευή με διπλό στόχο: Ο ένας, είναι η παραγόμενη ενέργεια να μεταφέρεται στα «κλαδιά» και να δίνεται φως μέσω των λαμπτήρων τύπου led που φέρει το δέντρο. Ο δεύτερος, είναι η χρήση της ενέργειας αυτής για τη φόρτιση κινητών και ηλεκτρικών αμαξιδίων που χρησιμοποιούν άτομα με αναπηρία.

Και οι δύο αυτές εφαρμογές προσαρμόζονται σε παγκάκια που βρίσκονται σε προστατευμένο δάπεδο κάτω από το δέντρο και ταυτοχρόνως δίνουν την ευκαιρία στον κάθε πολίτη να ξεκουραστεί.

Παράλληλα, μία οθόνη αφής, τοποθετημένη στον κάτω μέρος του «κορμού» του δέντρου επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο, να βρουν σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή, να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα κλήσης μέσω διαδικτύου του Skype ή ακόμη και να φωτογραφηθούν στο «δέντρο».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το «δέντρο», η κατασκευή είναι «100% τρικαλινό προϊόν και αποτελεί τμήμα των δράσεων για την Εβδομάδα Κινητικότητας, με στόχο να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε καινοτόμες λύσεις για τους συμπολίτες μας».

Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή κατασκευή του τρικαλινού κ. Θανάση Ντιντή, τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ακριβώς μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη).

Οι εκδηλώσεις του δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, έχουν ως τίτλο «επιλέγω -αλλάζω -συνδυάζω» (choose -change -combine). Συγκεκριμένα, υλοποιείται ο στόχος για τον συνδυασμό των μέσων μαζικής μεταφοράς, με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό και πραγματοποιούνται το διάστημα 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ ακολουθούν οι δράσεις της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

-Τις ερευνητικές δραστηριότητες για τους κατοίκους

πηγή: travelstyle.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus