Διυλιστήριο: Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχώρησε η μετοχή της Deutsche Bank

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο υποχώρησε η μετοχή της Deutsche Bank



Η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank υποχώρησε σήμερα στο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδό της, εν μέσω ενός γενικότερου σφυροκοπήματος των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών σε ένα περιβάλλον πρωτοφανών χαμηλών αποδόσεων των ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η μετοχή της Deutsche μειώθηκε περαιτέρω κατά 2,4% σήμερα το πρωί στα 12,83 ευρώ, χαμηλότερα από τα επίπεδά της κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Έχει κατρακυλήσει 41% από την αρχή του 2016 και 87% από το υψηλό επίπεδο που είχε σημειώσει τον Απρίλιο του 2007. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται τώρα στα 18,25 δις ευρώ.

Η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Bankia υποχωρούσε το πρωί κατά 2,45%, της ιταλικής Unicredit κατά 1,86% και της γερμανικής Commerzbank κατά 1,65%. Πτώση 1,46% και 1% σημείωσαν οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών Credit Agricole και Societe Generale, αντίστοιχα. Οι τραπεζικές μετοχές πλήττονται, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να κατευθύνονται σε «ασφαλέστερες» επενδύσεις, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας και της Ελβετίας.

Η νευρικότητα έχει καταλάβει τις αγορές μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας έχουν προειδοποιήσει το τελευταίο 24ωρο για τις αρνητικές επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο Brexit και τις συνέπειες που θα έχει αυτό στις χρηματοπιστωτικές αγορές.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus