Διυλιστήριο: Ο John Oliver αγόρασε και μετά διέγραψε τα χρέη υγείας 9.000 Αμερικανών

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ο John Oliver αγόρασε και μετά διέγραψε τα χρέη υγείας 9.000 Αμερικανών

Ο John Oliver απάλλαξε 9.000 Αμερικανούς από τα ιατρικά τους χρέη, αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων και τις απειλές για την αποπληρωμή τους 

Σε ήρωα της ημέρας έχει αναδειχθεί ο κωμικός και παρουσιαστής του σόου Last Week Tonight στο ΗΒΟ, έγραψε ιστορία πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος κωμικός, που τα λέει έξω από τα δόντια, καυτηριάζοντας πολιτικούς, διασημότητες και εκατομμυριούχους απ' όλο τον κόσμο, αποφάσισε να μην μοιράσει δώρα, ως είθισται, αλλά να απαλλάξει 9.000 Αμερικανούς από τα χρέη τους στο σύστημα υγείας.

Ο Oliver εξήγησε πως εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στις ΗΠΑ χρωστούν συνολικά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια και πως τα περισσότερα από τα ληξιπρόθεσμα και καθυστερημένα χρέη πωλούνται μετά σε εισπρακτικές εταιρίες που κυνηγούν με κάθε τρόπο τους οφειλέτες.

Έτσι, θέλοντας να σώσει από το μαρτύριο όσους περισσότερους πολίτες μπορούσε, πατώντας ένα κουμπί.

"Η αγορά του χρέους είναι βρώμικη επιχείρηση, που χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη εποπτεία. Έτσι, όπως είναι η κατάσταση ο κάθε ηλίθιος μπορεί να μπει σε αυτή τη δουλειά. Και μπορώ να αποδείξω πόσο ανησυχητικά εύκολο είναι." είπε, στηρίζοντας τα λεγόμενά του σε μια έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρίες.


Ο παρουσιαστής εξαγόρασε το υπέρογκο ποσό δημιουργώντας μια απλή εταιρία στο διαδίκτυο για 50 δολάρια, ενώ στη συνέχεια έκανε εγγραφή στο Μισισιπή. Ο ίδιος ονόμασε την εταιρεία Central Asset Recovery Professional, Inc και λίγο μετά την ίδρυση της εταιρίας, έλαβε μια προσφορά για να αγοράσει ιατρικά χρέη αξίας 15 εκατ. δολαρίων έναντι 60.000 δολαρίων.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, όπως εξήγησε, η εταιρία που αγοράζει το χρέος ζητά συστηματικά από τους οφειλές την αποπληρωμή του, πολλές φορές χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους, όπως απειλές.

Το χρέος που αγόρασε ο Oliver άνηκε σε 9.000 πολίτες, στο τέλος της εκπομπής, πάτησε το κουμπί και ανακοίνωσε πως τα χρέη των οφειλετών θα διαγραφούν.

Το ρεκόρ για το μεγαλύτερο δώρο που έχει δοθεί ποτέ σε εκπομπή κρατούσε η Οprah Winfrey, που είχε δώσει το 2004 σε κάθε μέλος του κοινού της ένα αυτοκίνητο, με τη δωρεά να ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια δολάρια.




Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus