Διυλιστήριο: Ο τέως Πάπας: Λόμπι ομοφυλόφιλων επηρέαζε αποφάσεις στο Βατικανό

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο τέως Πάπας: Λόμπι ομοφυλόφιλων επηρέαζε αποφάσεις στο Βατικανό



Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προβαίνει ο τέως Πάπας, Βενέδικτος στην αυτοβιογραφία του υποστηρίζοντας ότι «λόμπι ομοφυλόφιλων» προσπαθούσε με κάθε τρόπο να επηρεάσει τις αποφάσεις του Βατικανού.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ιταλική εφημερίδα, «Corriere Della Sera», που έχει εξασφαλίσει προδημοσιεύσεις της αυτοβιογραφίας του τέως Πάπα, Βενέδικτου με τίτλο: «Οι Τελευταίες Συζητήσεις». Το εν λόγω βιβλίο αναμένεται να εκδοθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας πρώην πάπας αξιολογεί τη θητεία του στην κορυφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο παραιτηθείς για λόγους υγείας το 2013 ποντίφικας αναφέρει ότι ένα «γκέι λόμπι που αποτελούνταν από τέσσερα ή πέντε άτομα επιδίωκε να ασκήσει επιρροή στο Βατικανό».

Υπογραμμίζει ότι κατάφερε να εξαρθρώσει και να διαλύσει αυτή την ομάδα, ενώ ταυτόχρονα διαψεύδει ότι την περίοδο της παραίτησης του ίσχυαν τα όσα ανέφερα τα ιταλικά ΜΜΕ πως είχε δεχθεί πιέσεις ώστε να εγκαταλείψει τον θώκο του.

Ο Βενέδικτος, βάσει του ρεπορτάζ, απέρριψε ότι «εκβιασμοί ή πιέσεις ήταν η αιτία πίσω από την απόφασή μου να γίνω ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκα τους τελευταίους έξι αιώνες».

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus