Διυλιστήριο: VIDEO - Οι αερολέσχες ρίχνονται στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

VIDEO - Οι αερολέσχες ρίχνονται στη μάχη κατά των πυρκαγιών



«Οι δυνατότητες κατάρτισης σχεδίων πτήσεων που θα γίνονται σε συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ιδιαίτερα τις ημέρες υψηλού κινδύνου, θα μπορούν, όπως τόνισε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,Πάνος Καμμένος, να καλύψουν όλη την επικράτεια. Θα μπορούν να καλύψουν τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και να προλάβουν αρκετές πυρκαγιές εν τη γενέσει τους».

Τα 4000 μέλη της γίνονται οι άγρυπνοι φρουροί στην ελληνική επικράτεια ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Η πολεμική αεροπορία αναλαμβάνει την τροφοδοσία καυσίμων στις ημέρες πτήσεις των μέσων των ελληνικών αερολεσχών και τα μέλη της το νευραλγικό ρόλο της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια.

Η συμφωνία ενδέχεται να εφαρμοστεί και κατά την χειμερινή περίοδο, ενώ είναι υπό επεξεργασία η επέκτασή της στην έρευνα και διάσωση.

Το μνημόνιο συνεργασίας δεν περιορίζεται μόνο στους ελέγχους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά θα συνδράμει το έργο της έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα και στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η συνεργασία αυτή να επεκταθεί και κατά τη χειμερινή περίοδο, προκειμένου να γίνουν αποστολές ιατρικού προσωπικού στα μικρά νησιά, το οποίο θα διαθέσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεργασία με τις αερολέσχες.





Ρεπορτάζ:Γιώργος Σιδέρης
Αίθουσα σύνταξης ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus