Διυλιστήριο: Λέσβος ώρα μηδέν: Καταστράφηκε το hotspot της Μόριας - Στον δρόμο 5.700 άνθρωποι

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Λέσβος ώρα μηδέν: Καταστράφηκε το hotspot της Μόριας - Στον δρόμο 5.700 άνθρωποι



Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση τη Δευτέρα στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο, ο οποίος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τη χθεσινή πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε όταν ομάδα μεταναστών εξεγέρθηκε μαθαίνοντας ότι δεν θα τους δοθεί πολιτικό άσυλο με συνέπεια την απέλασή τους.

Έτσι, πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνταν στο hotspot μάζεψαν άρον-άρον τα πράγματά τους και εγκατέλειψαν τον σημείο. Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, η κατάσταση που επικράτησε ήταν χαώδης, καθώς εκτός από την πυρκαγιά που κατάκαιγε ό,τι έβρισκε μπροστά της, ξέσπασαν και ταραχές. Γυναίκες άρπαζαν τα παιδιά τους στις αγκαλιές τους κι έτρεχαν να τα σώσουν. Ηλικιωμένοι κι άτομα με ειδικές ανάγκες πάνω σε αμαξίδια, έψαχναν απεγνωσμένα ένα καταφύγιο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούσε να σώσει ό,τι μπορούσε, ενώ η αστυνομία περικύκλωσε την περιοχή και προσπαθούσε να αποτρέψει την ομαδική κάθοδο των μεταναστών στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Τελικά λίγο μετά τις 11 το βράδυ τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν και πολλοί από τους μετανάστες που είχαν εγκαταλείψει το κέντρο φιλοξενίας, άρχισαν σιγά – σιγά να επιστρέφουν σ’ αυτό. Ωστόσο, εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής, στην πλειοψηφία τους κοιμήθηκαν έξω.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του νησιού Γιάννη Σινάνη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εντός της ημέρας αποφασίστηκε η μεταφορά δύο διμοιριών ΜΑΤ στο νησί. Από τις αρχές γίνονται σκέψεις για να πάνε σε τους μετανάστες σε γήπεδο ή να ναυλώσουν πλοίο για να τους μεταφέρουν, όμως αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο. Οι κάτοικοι ζητούν να ληφθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθώς εκφράζουν φόβους ακόμη και για το ενδεχόμενο να υπάρξει νεκρός αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει στο νησί σύσκεψη στη Μυτιλήνη με απεσταλμένο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το Σαββατοκύριακο στα νησιά του Αιγαίου σημειώθηκαν 300 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, ανεβάζοντας σε 13.536 το επίσημο αριθμό των εγκλωβισμένων στα νησιά.



Πηγή www.athensvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus