Διυλιστήριο: Τσίπρας και Ρέντσι έβαλαν πλάτη στον Πούτιν! Μπλόκαραν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας και Ρέντσι έβαλαν πλάτη στον Πούτιν! Μπλόκαραν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία!


Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που συνεδριάζουν από χθες στις Βρυξέλλες δήλωσαν ότι καταδικάζουν την συμμετοχή της Ρωσίας στους πρόσφατους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, αποφεύγοντας ωστόσο να ανακοινώσουν κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Από ελληνικής πλευράς, διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άσκησε μέν κριτική στη Ρωσία, ταυτόχρονα όμως υποστήριξε ότι ενδεχόμενη αναφορά, στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου, που παραπέμπει σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας είναι πιθανόν να θέσει σε απειλή την εκεχειρία, την οποία έχει δεχτεί ήδη ο Πούτιν, αντί να την ενισχύσει.

Κατά τη διάρκεια της μακράς συζήτησης, τη θέση αυτή υποστήριξε ενεργά και ο Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Ιταλία.

Η στάση της Ελλάδας και της Ιταλίας, είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί από τελικό κείμενο των συμπερασμάτων της συνόδου οποιαδήποτε αναφορά σε κυρώσεις, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus