Διυλιστήριο: DW: Εκτός προεδρικών εκλογών ο Σαρκοζί

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

DW: Εκτός προεδρικών εκλογών ο Σαρκοζί



Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο ο Φρανσουά Φιγιόν κατάφερε την ανατροπή, ο Αλαίν Ζιπέ από φαβορί έγινε αουτσάιντερ και ο Νικολά Σαρκοζί υποχρεώθηκε να αποσυρθεί. Η έκπληξη ήταν διπλή όχι μόνο για τη νίκη του Φιγιόν αλλά και για το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε.

44,2% έδειξε η κάλπη για τον Φιγιόν, διπλάσιο ποσοστό από αυτό που συγκέντρωσε ο Σαρκοζί ο οποίος μόλις ξεπέρασε το 20,6% ενώ ο νικητής της κάλπης κατάφερε να ξεπεράσει με μεγάλη διαφορά τον αντίπαλό του Ζιπέ, ο οποίος συγκέντρωσε το μόνο 28,5% των ψήφων.

Υστέρα από μια ολόκληρη ζωή στην πολιτική, οι προκριματικές εκλογές ήταν το κύκνειο άσμα για τον Σαρκοζί, που αποσύρεται δίνοντας την υποστήριξή του στον Φιγιόν πρώην πρωθυπουργό, που υπήρξε μόνιμα καταπιεσμένος επί προεδρίας του Σαρκοζί και σήμερα απολαμβάνει τη μεγάλη ρεβάνς.

Δεν παραιτείται ο Αλαίν Ζιπέ

Στα παράθυρα των καναλιών οι υποστηρικτές του Σαρκοζί κυκλοφόρησαν γρήγορα την ιδέα ότι θα ήταν καλό να αποσυρθεί και ο Ζιπέ για να μην υπάρξει δεύτερος γύρος και να μείνει το κόμμα συσπειρωμένο, με δεδομένη τη δυναμική Φιγιόν.

Η απάντηση του Ζιπέ ήταν άμεση: «Θα συνεχίσω τον αγώνα μέχρι τέλους, τώρα οι Γάλλοι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικά προγράμματα» δήλωσε.

Πράγματι το άκρα φιλελεύθερο πρόγραμμα Φιγιόν με θατσερικούς τόνους, που θεωρείται μη εφαρμόσιμο κατά τον Ζιπέ σε μια Γαλλία που κατεβαίνει στους δρόμους παρουσιάζει αρκετές διαφορές από το πιο ήπιο πρόγραμμα Ζιπέ.

Η μάχη ξεκινάει από σήμερα.

Πηγή: DW

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus