Διυλιστήριο: VIDEO - Πολάκη: “Δεν δίνανε λεφτά για να πάνε παιδιά για μεταμόχευση και δίνανε 6 εκ σε site με 300 επισκέπτες το χρόνο…”

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

VIDEO - Πολάκη: “Δεν δίνανε λεφτά για να πάνε παιδιά για μεταμόχευση και δίνανε 6 εκ σε site με 300 επισκέπτες το χρόνο…”



Απίστευτα πράγματα, για τον απλό πολίτη, τον αμύητο και αποσυνάγωγο στο καθεστώς της διαφθοράς, της ανομίας και της συναλλαγής που είχαν στήσει οι κυβερνήσεις ακόμα και στα χρόνια του Μνημονίου, στα χρόνια της αβάσταχτης κρίσης σε κα΄θε νοικοκυριό, έρχονται στην επιφάνεια για πρώτη φορά, χάρη στη νεα ηγεσία του Υπ Υγείας, που από την πρώτη στιγμή έχει αφοσιωθεί σε ένα τιτάνιο έργο: Από τη μια να αναστήσει το ουσιαστικά κατεστραμένο σύστημα υγείας για τον πολίτη και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και από την άλλη να βάλει τέρμα στο τεράστιο κύκλωμα της ρεμούλας,που είχε δομηθεί επί δεκαετίς στον ευαισθητο χώρο της Υγείας.

Στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ( για να παραβρεθεί στην υπογραφή των ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση, αλλά και να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του στην απόφαση απομάκρυνσης των εργολάβων και την ανάληψη των τομέων αυτών από εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια να μειωθεί σημαντικά το κόστος ), προχώρησε σε αποκαλύψεις για το κύκλωμα της μίζας αλλά και των τριγωνικών ( ΜΜΕ-πολιτικοί-εργολάβοι) συναλλαγών που λυμάινονταν τον χώρο:

« Υπάρχουν διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εκεί λύσσαξε ένα βρώμικο παρακράτος να μπλοκάρει αυτή την ιστορία. Και λύσσαξε να τη μπλοκάρει γιατί είχε δημιουργηθεί ένα σκληρό πελατειακό δίκτυο το οποίο ήθελε να συνεχίσει να διοικεί όπως διοικούσε. Να διορίζει δηλαδή με τα μπιλιετάκια από τους βουλευτές εξυπηρετώντας διάφορους παράγοντες και δεύτερον να συνεχίσει να διαχέει μαύρο χρήμα διαφημιστικής δαπάνης σε μια σειρά από ΜΜΕ, τα οποία με ομοβροντίες μας πυροβολούν ακριβώς επειδή αρχίζουμε και τους βάζουμε χέρι. Και θα μπει το χέρι μέχρι το τέλος, έχει τελειώσει αυτό το παραμύθι, έχει λήξει. Από έλεγχο που έκανε το Γενικό Λογιστήριο φάνηκε ότι –για να δείτε ότι η κρίση δεν χτύπαγε όλους, ούτε γίνονταν από όλους θυσίες- το 2014 το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε 5.860.309,17 ευρώ σε καμιά 30-35αρια site, που πολλά από αυτά δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους.Δηλαδή ουσιαστικά τάιζε δημοσιογράφους να παίζουν, κάποια ΜΜΕ και τοπικά συστήματα διαπλοκής. Από τη μέση του 2015 αυτό το κόψαμε τελείως, στο φετινό προϋπολογισμό δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσό και αυτό με πολύ μεγάλο έλεγχο από τη διοίκηση. Και όταν δεν ταΐζεις αυτό αρχίζει και γαυγίζει, και ουρλιάζει.
Φτάσαμε στο σημείο για 9.000.000 που χρωστάγαμε στην Αυστρία από το 2007-08 να πάει να μας κόψει τη δυνατότητα να στέλνουμε παιδιά για να μεταμοσχευθούν έξω. Δεν έδιναν τα 9.000.000 ευρώ αλλά έδιναν 6.000.000 ευρώ σε κάποια site που άντε να έχουν 300 άτομα επισκεψιμότητα το χρόνο»



Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus