Διυλιστήριο: VIDEO - Η συμφωνία στο Eurogroup και οι δηλώσεις - Τι είπε ο Τόμσεν για τους "συμβιβασμούς"

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

VIDEO - Η συμφωνία στο Eurogroup και οι δηλώσεις - Τι είπε ο Τόμσεν για τους "συμβιβασμούς"



Σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την επόμενη δόση και το χρέος κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά από τη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε πλήρη συμφωνία με την Ελλάδα» και ότι η επόμενη δόση, συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ, θα δοθεί τμηματικά.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά» πρόσθεσε, ενώ για το θέμα του χρέους υπογράμμισε ότι «η πιθανή ελάφρυνση, για το μεσοπρόθεσμο πακέτο θα γίνει στο τέλος του προγράμματος» δηλαδή το 2018.

Αναφορικά με το ΔΝΤ και τη στάση του Τόμσεν σημείωσε ότι «έχει εκφράσει την πρόθεση του να ζητήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο να είναι ένα κομμάτι στο ελληνικό πρόγραμμα. Βέβαια χρειάζονται ακόμα βήματα».

«Το ΔΝΤ θα πρέπει να έχει νέα πολιτική και θα αξιολογήσει τα πιθανά μέτρα για το χρέος που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup. Αυτά θα πρέπει να τα αξιολογήσει το Ταμείο και να πάρει τις τελικές του αποφάσεις» τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, έκανε λόγο για μία «καλή συμφωνία» και ανέφερε ότι «γυρίσαμε μία μεγάλη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού προγράμματος».

«Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη επέδειξαν υπευθυνότητα. Η συμφωνία είναι καλή, αλλά η συζήτηση δεν ήταν εύκολη. Θέλουμε η Ελλάδα να έρθει ξανά σε ρυθμό ανάπτυξης», σημείωσε ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ επεσήμανε: «Θέλουμε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, για αυτό έπρεπε να υπάρξει μία σαφής απάντηση στο ζήτημα του χρέους».


Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, τόνισε ότι «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθούν οι δόσεις» και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μπορέσαμε να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και στα μέτρα που θα εφαρμόσουμε στο μέλλον για το ελληνικό χρέος».





Ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν καλωσόρισε τη συμφωνία και υπογράμμισε ότι «ήταν δύσκολο να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις, καθώς όλες οι πλευρές έπρεπε να κάνουν συμβιβασμούς».

«Όλοι γνωρίζουν ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους» τόνισε.



Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus