Διυλιστήριο: Έκτακτο παράρτημα! Ο Εξοχότατος Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (ΓΑΠ) ξανάρχεται…

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτο παράρτημα! Ο Εξοχότατος Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (ΓΑΠ) ξανάρχεται…

Tου Δρ. Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή * 

Εδώ και οκτώ σχεδόν χρόνια προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Και ο κύκλος ως γνωστό δεν τετραγωνίζεται. Γυρνάμε και ξαναγυρνάμε γύρω από τον εαυτό μας, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η Παιδεία σε μαρασμό, η Κοινωνία σε αχαρτογράφητα νερά, η οικονομία σε ελεύθερη πτώση. Μέτρα, μέτρα, μέτρα! Το βαρέλι χωρίς πάτο μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο. 

Καινούργιοι φόροι, φόροι παντού. Φόροι που ο άνεργος κι ο χαμηλόμισθος εργαζόμενος αδυνατούν πλέον να πληρώνουν. Σ’ αυτό το περιβάλλον κοινωνικού μπάχαλου, που έχουν προκαλέσει όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και η τρόικα, τα θύματα είναι ουκ ολίγα. Χιλιάδες πολίτες έδωσαν τέλος στη ζωή τους στα χρόνια των μνημονίων, επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη. Εργοστάσια που κλείνουν, πολυεθνικές που δεν πληρώνουν φόρους! Επιχειρήσεις που μεταναστεύουν στα Σκόπια, στην Βουλγαρία, στην Αλβανία, στην Τουρκία, ακόμα και στο μακρινό Πακιστάν με στόχο την μικρότερη φορολογία και το φθηνό μεροκάματο! Και πλούσιοι, που έγιναν πλουσιότεροι! 

Ωστόσο, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι περισσότεροι Έλληνες, με την ανεργία καλπάζουσα (πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι άνεργοι και 450.000 έφυγαν στο εξωτερικό), δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με γεωργικές, κτηνοτροφικές και γενικά δύσκολες εργασίες! Αυτές τις δουλειές τις χαρίσαμε στους Αλβανούς! Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, με τις επιπόλαιες ελληνοποιήσεις, ενώ ορκίστηκαν να υπερασπιστούν την τιμή και τα σύνορα της Ελλάδας, στη συνέχεια φωτογραφίζονται με τα χέρια να σχηματίζουν τη σημαία του «ουτσεκά» και μάλιστα εντός των ελληνικών στρατοπέδων! Σημεία των καιρών που σίγουρα δεν θα περάσουν χωρίς συνέπειες … Μακάρι να μην επαληθευθώ, αλλά το περιστατικό στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου, που δεν είναι τυχαίο, δεν θα παραμείνει μοναδικό. 

Λόγια μεγάλα και υποσχέσεις αμέτρητες! Όχι μόνο από τους προηγούμενους, αλλά και από τους σημερινούς κυβερνώντες. Στη χώρα που χάθηκε η ντροπή τα πάντα επιτρέπονται! Ο Αλέξης που επέδειξε μια πρωτοφανή προσαρμοστικότητα με το σάπιο πολιτικό καταστημένο! Το ίδιο και η πλειοψηφία των νέων βουλευτών (περισσότεροι από τους μισούς στην Βουλή) που άραξαν επαναπαυμένοι πάνω στα προκλητικά προνόμια που τους παρέχει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα! ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., τα δύο κόμματα που ξάφρισαν τις τράπεζες με δανεικά κι αγύριστα, έχουν το θράσος να μιλούν για διαφάνεια και να το παίζουν αθώες περιστερές. Δεν φταίνε, όμως, μόνο ο Τσίπρας, ο Σημίτης (ο ολετήρας της ελληνικής οικονομίας), ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και όλοι οι πέριξ αυτών σφουγγοκωλάριοι. Έχουν και οι πολίτες τις ευθύνες τους. Οι πολίτες που δεν αντιδρούν οργανωμένα και συστηματικά, οι πολίτες που παρακολουθούν τα πάντα από την πολυθρόνα τους, οι πολίτες που στην ουσία δεν είναι μόνο θύματα … Οι Έλληνες πολίτες που μιμούνται πάντα τους άρχοντες τους και θέλουν πάντα το ρουσφέτι τους (η επιτομή της αναξιοκρατίας), σε μια δημοκρατία για κλάματα! Αυτή τη δημοκρατία που κάποτε ο Κορνήλιος Καστοριάδης, αποκάλεσε τραγικό πολίτευμα. Και είτε συμφωνούμε, είτε δεν συμφωνούμε μαζί του, η πραγματικότητα διδάσκει, πως, όταν η δημοκρατία δεν λειτουργεί με τους κανόνες της, μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πολίτευμα … 

Μια τέτοια επικίνδυνη δημοκρατία είναι που επιτρέπει στον Γιώργο Παπανδρέου, αντί να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί για τα εγκληματικά του λάθη (επιεικέστατος ο χαρακτηρισμός), να επιστρέφει σαν να μην συμβαίνει τίποτε! Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (ΓΑΠ), αυτός που παρέδωσε την εξουσία σ΄ ένα τραπεζίτη (ο ορισμός του πραξικοπήματος), αυτός που κατά δήλωση Μέρκελ και Σαρκοζή έτρεμε σαν λαγός μπροστά τους και πήρε πίσω εν ριπή οφθαλμού το δημοψήφισμα που ο ίδιος ανακοίνωσε, επιστρέφει δριμύτερος! Η λέξη απολογία είναι άγνωστη για τους πολιτικούς! Ο Γιώργος ο αμετανόητος, το πιο αφοσιωμένο παπαγαλάκι της παγκοσμιοποίησης. Μια παγκοσμιοποίηση που θέλει ανοικτά σύνορα ώστε να εξάγονται κεφάλαια και να εισάγεται φθηνή εργασία από αναπτυσσόμενες χώρες, μια παγκοσμιοποίηση που διέλυσε στην ελληνική οικονομία. Αυτός που παρέδωσε τη χώρα στους τοκογλύφους δανειστές και στους τραπεζίτες, έσμιξε ξανά με το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Γεννηματά (δεν το περίμενα από την Φώφη) και όλοι μαζί ετοιμάζονται για την μεγάλη αντεπίθεση-επιστροφή. Και μην σας φανεί καθόλου παράξενο να δούμε ξανά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Παναγία μου!! 

Προς το παρόν, όμως, τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχει ο Κυριάκος! Κάποιοι πιστεύουν πως ο Μητσοτάκης ο νεότερος μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο! Έχασαν και τα ανέκδοτα το νόημα τους τελικά. Ο πιο συνεπής εκφραστής του κεφαλαίου, ο πιο πιστός οπαδός των απολύσεων (έβγαλε στους δρόμους ακόμα και χαμηλόμισθες καθαρίστριες), δεν μπορεί να είναι ο σωτήρας μας! Και για να προλάβω εκείνους που μιλούν για νοικοκύρεμα και διαφάνεια στο δημόσιο, οφείλω να πω, πως άλλο πράγμα είναι να βάλουμε τάξη στα δημόσια πράγματα, κι άλλο πράγμα είναι να λειτουργείς σαν φερέφωνο της τρόικας! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάθε ατσαλάκωτος πολιτικός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε παλάτια, είναι αδύνατο να αντιληφθεί τι σημαίνει να μην έχεις στο σπίτι σου, ούτε καν τα απαραίτητα …. Ξέρω πως δυσαρεστώ κάποιους με αυτά που γράφω, αλλά τι να κάνουμε! Άμα είναι να γράφουμε για να κάνουμε χατίρια, καλύτερα να ασχοληθούμε με κάτι άλλο και να σας αφήσουμε ήσυχους …. 

Ζούμε πραγματικά μια φαρσοκωμωδία! Η χώρα στον αυτόματο πιλότο. Η Ελλάδα δανείζεται για να πληρώνει το χρέος της! Μια συνταγή που οδηγεί κατευθείαν στον όλεθρο … Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτικούς που έγνοια τους δεν θα είναι μόνο οι επόμενες εκλογές! Η Ελλάδα έχει ανάγκη πολιτικούς που να μην χορεύουν στον ρυθμό που τους παίζουν τα κοράκια της παγκοσμιοποίησης! Η Ελλάδα χρειάζεται συμπαράσταση και δεν την έχει από πουθενά. Και έτσι οδηγούμαστε με γεωμετρική πρόοδο στο τέλειο ξεπεσμό και στην απόλυτη ανέχεια. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Βαρέθηκα να βλέπω ειδήσεις! Να ακούω συνεχώς για Βρυξέλες και μνημόνια! Για «Γιούρογκρουπ», για δανειστές, για ΔΝΤ και τρόικα. Αφήστε μας λίγο να χαμογελάσουμε. Όχι άλλη μαυρίλα, όχι άλλο κάρβουνο!!! Δέστε και λίγο αλλιώς τα πράγματα! Μην λέτε φωναχτά τις ειδήσεις! Μας τρομοκρατείτε! Μας κατατρομάζετε … Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας Από το Μονάγρι Λεμεσού a.avgoustis@hotmail.com

Πηγή: mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus