Διυλιστήριο: Το μεγάλο λάθος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Το μεγάλο λάθος του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Άρθρο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με αφορμή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και την μεγάλη συζήτηση που έχει προκαλέσει, θυμηθήκαμε μια παλιότερη δίκη που είχε γίνει για το σκάνδαλο Κοσκωτά κατά του πρώην τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Θεωρώ ότι τότε ήταν μια σημαντική στιγμήν, όπου θα έμπαινε ή όχι ταφόπλακα σε όλη την κυοφορούμενη διαπλοκή στην Ελλάδα. Και τότε υπήρξε, αν και σε εμβρυακή μορφή, η σύνδεση της πολιτικής ζωής με οικονομικό μεγαλοπαράγοντα της χώρας, τον Κοσκωτά. Ο Κοσκωτάς κατάφερε να δημιουργήσει μέσα από τον πολιτκή βούληση του Ανδρέα, το πρώτο τρίγωνο της διαπλοκής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, μεταξύ των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των ΜΜΕ, των τραπεζών. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντικό θα ήταν, και για την δικαιοσύνη στην Ελλάδα, να καταδικαζόταν ο πρώην πρωθυπουργός, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Πραγματικά θα έκλεινε ίσως οριστικά , τις όποιες ελπίδες δημιουργίας σχέσεων μεγαλοπαραγόντων με πολιτικούς, προσπαθώντας να επηρεάσουν πολιτικές αποφάσεις.

Την ιστορική εκείνη στιγμή για την πορεία της χώρας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, από την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, πριν την έκδοση της απόφασης είχε πει : ''Όταν ένας πολιτικός κάνει λάθος, δεν πάει σε δίκη, πάει σπίτι του.'' Τις επόμενες μέρες βγήκε η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου, που αθώωνε τον Ανδρέα Παπανδρέου με ψήφους μόλις 7 έναντι 6. Δηλαδή με μόλις ένα ψήφο, αθώος. Η φράση του αυτή, σιγουρα έπαιξε ρόλο στην έκδοση της απόφασης, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι παρόλο που μέχρι τότε υπήρχε ισοδικία μεταξύ των Ελλήνων, ανεξάρτητα αν κάποιος ήταν πολιτικός ή όχι, έδωσε το δικαίωμα να δημιουργηθεί διαχωρισμός μεταξύ των Ελλήνων πολιτών με βάσει την θέση που διοικούν.

Μετά, αν και ήταν ένα μικρό κτύπημα, για την διαπλοκή της εποχής, έδωσε το δικαίωμα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να γιγαντωθεί η διαπλοκή στην Ελλάδα. Ο πολιτικός μπορούσε πια, να ''συνεργάζεται'' με τις άλλες εξουσίες, και οι πολιτικές αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει των ορέξεων των μεγαλοπαραγόντων της κάθε εποχής. Ψηφίστηκαν νόμοι όπου έδιναν ''ασφάλεια'' στους πολιτικούς, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον νόμο - κατάπτυσμα για την Ελληνική δημοκρατία, τον νόμο Βενιζέλου.

Και ερχόμαστε σήμερα όπου η διαπλοκή πια είναι φανερή σε όλους. όπου εκδότες, τραπεζίτες, δημοσιογράφοι κτλ δηλώνουν ξεδιάντροπα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ότι συμμετείχαν σε αυτό το φαγοπότι, δηλώνουν ότι έπαιρναν υπέρογκα δάνεια με το άκουσμα μόνο του ονόματός τους, και λόγω των ψηφισθέντων νόμων να είναι δύσκολο να τους αγγίξεις. Πολιτική ευθύνη δεν μπορείς να την καταλογήσεις, μιας και όταν κάνει λάθος ο πολιτικός πάει σπίτι του, η ποινική ευθύνη διαγράφεται για βουλευτές μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και αυτοί συνεχίζουν να κομπάζουν όσους δίκαια τους κατηγορούν.

Τώρα, είναι πιστεύω, η τελευταία ευκαίρια να κτυπηθεί καίρια η διαπλοκή. Τώρα πρέπει πραγματικά η δικαστική εξουσία να λειτουργήσει δημοκρατικά στην Ελλάδα και να δώσει πάλι το αίσθημα της ισονομίας και ισοδικίας στους Έλληνες πολίτες. Οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να συνδράμουν σε αυτήν την κατεύθυνση, όπου να έρθουν όλα στο φως. Και από τους δικούς τους και από τους άλλους. Να ακυρωθεί αυτός ο κατάπτυστος νόμος Βενιζέλου, και να δει ο Ελληνικός λαός να οδηγούνται στην φυλακή, αυτούς που οδήγησαν την ευλογημένη χώρα μας στην μέγγενη των μνημονίων. Αν δεν το κάνουμε τώρα, δυστυχώς η διαπλοκή θα γιγαντωθεί. Θα είναι ανεξέλεγκτη και η δημοκρατία, θα έχει εξαφανισθεί στην Ελλάδα. Οίδομεν .....

Δείτε το παρακάτω video. Στο 28.00 και μετά αναφέρουν την στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Κωνσταντίνου Καραμανλή την εποχή εκείνη


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus