Διυλιστήριο: Πρόταση της ΝΔ : Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συμμαχία με στρατηγικό επενδυτή για την ΔΕΗ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πρόταση της ΝΔ : Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συμμαχία με στρατηγικό επενδυτή για την ΔΕΗ



Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συμμαχία με στρατηγικό επενδυτή για την ΔΕΗ, περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ για την ΔΕΗ, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος του κυβερνητικού προγράμματος, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα του κόμματος για την ενέργεια και εξήγησε ότι προέταξε την ενέργεια για δύο λόγους:

-Η ΔΕΗ είναι αντιμέτωπη με μία μεγάλη κρίση που έχει ενταθεί λόγω και της συμφωνίας του 2015 μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας. Θα πρέπει πρώτα να πουλήσει με διεθνή διαγωνισμό κάποια τμήματα και στοιχεία του ενεργητικού της και αφού έλθει σε ισορροπία να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή.

-Η λάθος τακτική της κυβέρνησης για τα ενεργειακά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην ΔΕΗ και στους καταναλωτές.

Μόνη λύση, είπε ο κ. Χατζηδάκης είναι να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές τακτικές.

Δύο είναι οι στόχοι:

-Η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και η ευστάθεια του βασικού πυλώνα που είναι η ΔΕΗ.

-Η απελευθέρωση στην ηλεκτροπαραγωγή και στην αφορά φυσικού αερίου.

«Μπορούμε έτσι να πετύχουμε την μείωση του ενεργειακού κόστους και παράλληλα να προσελκύσουμε επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τις ενεργειακές υποδομές και τα δίκτυα και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο ίδιος.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης είναι:

- ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 66% με όλες τις προβλέψεις για τον έλεγχο του δημοσίου ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας και για αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας της εταιρίας.

-εξυγιαντική παρέμβαση για να σωθεί η ΔΕΗ και να προχωρήσει μπροστά

-άμεσα μέτρα για την επιβίωση της εταιρείας με τα προβλήματα ρευστότητας

-σύμβαση παραχώρησης με διεθνή διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς με βία μπορεί και αναχρηματοδοτεί το χρέος της. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την διάσωση των θέσεων εργασίας

-αποδοτική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω μίας σύγχρονης διοικητικής δομής

-ανάπτυξη και ενδυνάμωση μέσω μίας συμμαχίας με στρατηγικό επενδυτή που θα δημιουργήσει

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus