Διυλιστήριο: Κουντουρά: Ανεξήγητες διαφορές στοιχείων μεταξύ ΤτΕ και υπουργείου για τον Τουρισμό

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Κουντουρά: Ανεξήγητες διαφορές στοιχείων μεταξύ ΤτΕ και υπουργείου για τον Τουρισμό


Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εντοπίζει σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ των δεδομένων που υπάρχουν και των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας για τα έσοδα από τον τουρισμό και την κίνηση, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε η κύρωση διακρατικής σύμβασης με το Κουβέιτ.

Η κ. Κουντουρά σημείωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του υπουργείου και της ΤτΕ προκειμένου να εξεταστεί το φαινόμενο αυτό. Είπε ότι «πρέπει να δούμε τι έχει συμβεί, γιατί είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση. Είναι λοιπόν εύλογο, να ζητάμε περισσότερες διευκρινήσεις από τη στιγμή που ξεφεύγει σε πολύ μεγάλα νούμερα, τα όρια στατιστικού λάθους. Δηλαδή, ενώ όλοι οι προορισμοί στη ταξιδιωτική δαπάνη δείχνουν ότι μειώσανε περίπου 4-5%, τα δικά μας στοιχεία δείχνουν ότι μειώθηκε 13,8% στην Ελλάδα που αμφισβητείται από όλους».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «από το ΦΠΑ είχαμε τεράστια αύξηση στις καταθέσεις, τα στοιχεία τα οποία έρχονται από το εξωτερικό δείχνουν ότι και ειδικά η Αμερική, ήρθαν οι πιο high τουρίστες και ξοδέψανε πολύ περισσότερα, από τη Ρωσία το ίδιο, οι Κινέζοι το ίδιο και οι περιοχές της Μέσης Ανατολής επίσης. Όπως φαίνεται και από την Τράπεζα της Ελλάδος είχαμε αύξηση του τουρισμού στο 10%. Άρα, δεν δικαιολογείται αυτή η απώλεια στα έσοδα».

Πηγή  www.koutipandoras.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus