Διυλιστήριο: VIDEO - Χώρισε η Γιάννα Αγγελοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

VIDEO - Χώρισε η Γιάννα Αγγελοπούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το Διυλιστήριο λέει : ''... Λέτε τώρα να μάθουμε κάτι περισσότερο για τις προμήθειες σιδήρου στα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 ; Λέτε από εκεί να ξεκίνησε ο χωρισμός ....''

Κυριακή βράδι 25 Ιανουαρίου 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι καλεσμένη στον Alpha. Η σιδηρά κυρία με δυσκολία κρύβει τη χαρά της.


«Θέλω να είμαι πάντα η φωνή της ειλικρίνειας και του ρεαλισμού, της πραγματικής πραγματικότητας. Εάν πρόκειται να δούμε μία από τα ίδια, αυτά που έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, και εάν οι ίδιοι -οι πολλοί- σηκώνουν τα βάρη και εάν οι ίδιοι πληρώνουν, και οι ίδιοι -οι λίγοι- προστατεύονται, αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Έχω γνώμονα το συμφέρον των πολλών, όχι των πλουσίων. Εγώ δεν έχω δει ποτέ την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι τα έχει μελετήσει όλα, έχει έτοιμα όλα τα όπλα του, ώστε να πάει στην Ευρώπη και να διαπραγματευτεί. Το ζήτημα είναι ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος στην κυβέρνηση, αλλάζουν τα πράγματα. Δηλαδή η ευθύνη του θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, όχι μόνο απέναντι σε αυτούς που τον ψήφισαν, αλλά και για αυτούς που δεν τον ψήφισαν. Βλέπω θετικά την εμφάνιση κάθε τι νέου στην πολιτική ζωή».

Ηταν η Γιάννα Αγγελοπούλου που θα έφερνε στην συνέχεια τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε επαφή με τους Κλίντον ενώ τα σχόλια για την στήριξη του αριστερού Τσίπρα από την Γιάννα συνόδευαν το tea time των κυριών του Κολωνακίου. Η φιλική σχέση τους ήτο τόσο μυθιστορηματική. Εκείνος ένας καταληψίας αριστερός που διέβη τον Ρουβίκωνα και μπήκε στα σαλόνια. Εκείνη η δυναμική σύζυγος ενός ισχυρού επιχειρηματία που διαμαρτύρονταν γιατί στην Ελλάδα πλήρωνε μόνο ο λαός και οι πλούσιοι τη γλίτωναν.

Δύο χρόνια μετά όλα αυτά μοιάζουν τόσο ξένα. Αφορμή στάθηκε η μη ανανέωση του διαβατηρίου της ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων. Ηταν κάτι που δεν θα μπορούσε να ανεχτεί. Στην πραγματικότητα όμως την “βρώμικη” δουλειά την είχε κάνει ο Κοτζιάς.

Ο τρόπος πάντως που ο Αλέξης Τσίπρας εκτέλεσε την Γιάννα-η οποία πλέον τον αποκαλεί αχάριστο-προκάλεσε ρίγη στους ντόπιους ολιγάρχες καθώς για μια ακόμη φορά συνειδητοποίησαν πως ο Αλέξης Τσίπρας πολύ εύκολα θα μπορούσε να εκτελέσει και τους ίδιους! Αλλωστε χρωστάνε τόσα θαλασσοδάνεια που αρκεί ένα απλό τράβηγμα της πρίζας.




Η επιστολή ...

«Μετά την σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998 και την έκδοση του διπλωματικού διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ. Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων.
Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν. Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας».

Η Γιάννα ορίστηκε πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων το 1998, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος. Για την τοποθέτησή της στη θέση αυτή υπήρχε σοβαρός πολιτικός λόγος, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τότε ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Παρότι πρωτοστάτησε στην ανάληψη της διοργάνωσης από την Ελλάδα, η σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου δεν ορίστηκε από την αρχή πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για το 2004 και η τότε κυβέρνηση του κ. Σημίτη ήθελε να την «αξιοποιήσει» με έναν τρόπο ώστε να συνεχίσει να προσφέρει την πολύτιμη αρωγή της στην προσπάθεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατέχοντας το διπλωματικό διαβατήριο, η κυρία Αγγελοπούλου συνέχισε να προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα στις συνομιλίες της με τους λεγόμενους «Αθανάτους» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Το 2000 η Γιάννα Αγγελοπούλου μεταπήδησε στη θέση της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και το 2004 -όπως είναι γνωστό σε όλους- οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν με την ίδια στο τιμόνι της διοργάνωσης. Δεδομένου ότι η θέση του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων είναι έμμισθη, η κυρία Αγγελοπούλου είχε ζητήσει να μην μισθοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο. Οι θέσεις των πρέσβεων εκ προσωπικοτήτων έχουν θεσμοθετηθεί για να έχει τη δυνατότητα η ελληνική διπλωματία να αξιοποιεί επιφανείς παράγοντες σε διάφορες αποστολές και για συγκεκριμένο χρόνο.

Πηγή  hellasforce.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus