Διυλιστήριο: Ανοίγει το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στο Ζάππειο

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ανοίγει το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών στο Ζάππειο



Ανοίγουν το πρωί στο Ζάππειο Μέγαρο, οι εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Ομιλία θα απευθύνει στις 13.00 θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ θα μιλήσουν και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Κινέζος ομόλογός του Γουάνγκ Γι.

Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε διαδοχικά με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κίνας και του Ιράν που βρίσκονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο τον Μάιο, επίκειται συμφωνία για τριετές σχέδιο δράσης για κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Javad Zarif, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ιράν και ιδιαίτερα στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα, οι σχέσεις ΕΕ – Ιράν, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στο Συριακό και το Κοινό Σχέδιο Δράσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η διπλωματική πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με αφετηρία τον Πολιτισμό, παίρνει σήμερα σάρκα και οστά. Έπειτα από ενάμιση χρόνο προετοιμασίας στο υπουργείο Εξωτερικών, οι υψηλοί αξιωματούχοι, στην πλειονότητά τους υπουργοί Εξωτερικών, 10 κρατών (Κίνας, Ινδίας, Ιράκ, Ιράν, Αιγύπτου, Ελλάδας, Ιταλίας, Μεξικού, Περού και Βολιβίας) που αντιπροσωπεύουν Αρχαίους πολιτισμούς, βρίσκονται στην Αθήνα για να θεμελιώσουν την πρώτη Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.

Τα 10 κράτη από 4 ηπείρους που συμμετέχουν, αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκοσμίου πληθυσμού, με κοινό μήνυμα ότι ο Πολιτισμός, που εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και να επηρεάζει την ανθρωπότητα, συνιστά μορφή ήπιας ισχύος, αλλά και οικονομική δύναμη.

Προσδοκίες για να αξιοποιηθεί προς όφελος της ειρήνης και των λαών, η δυνατότητα σύμπλευσης και οι συνεργασίες μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών, εξέφρασαν οι συνδιοργανωτές του εγχειρήματος, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Κινέζος ομόλογός του Γουάνγκ Γι.

Βασικός στόχος της ελληνικής διπλωματίας, που προωθεί με επιμονή και πολλές πρωτοβουλίες ο κ. Κοτζιάς, άλλωστε, είναι η οικοδόμηση «θετικής ατζέντας» συνεργασίας στις διεθνείς σχέσεις αλλά και ανάδειξης του πολυδιάστατου ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στο διεθνές περιβάλλον.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus