Διυλιστήριο: Έρευνα της Le Parisien καταρρίπτει τον «μύθο» του τεραστίου δημοσίου τομέα στην Ελλάδα και του υπερβολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλών στη χώρα μας.

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Έρευνα της Le Parisien καταρρίπτει τον «μύθο» του τεραστίου δημοσίου τομέα στην Ελλάδα και του υπερβολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλών στη χώρα μας.



Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Le Parisien, η οποία εμφανίζει το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που απασχολούνται στο δημόσιο σε διάφορες χώρες, μόνο η Ιαπωνία έχει λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους από την Ελλάδα.

Τα στοιχεία για τους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη είναι ενδεικτικά, αφού «πρωταθλήτριες» είναι δύο σκανδιναβικές χώρες: η Νορβηγία με 29, 3% και η Σουηδία με 26,2%.

Ακολουθεί με 21,9% η Γαλλία, όπου το ζήτημα με τους δημοσίους υπαλλήλους κατατάσσεται ψηλά στην προεκλογική αντιπαράθεση, αφού ο Φιγιόν έχει τονίσει την ανάγκη να απολυθούν 500.000 άτομα.

Στις επόμενες θέσεις βλέπουμε τη Βρετανία με 17,4% και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 14,6%.

Με οριακή διαφορά ακολουθεί η Ιταλία με 14,3%.

Χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν η Ισπανία 12,3%, η Γερμανία με 9,6%, η Ελλάδα με 7,9% και τέλος η Ιαπωνία με 6,7%.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus