Διυλιστήριο: Ο Τσίπρας ζήτησε από την Ελβετία την επιστροφή 30 εκατ. ελβετικών φράγκων

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ο Τσίπρας ζήτησε από την Ελβετία την επιστροφή 30 εκατ. ελβετικών φράγκων


Το ποσό είχε δεσμευτεί το 2012 και αφορούσε το ξέπλυμα χρήματος από αμυντικούς εξοπλισμούς

Να επιστραφούν οι καταθέσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (27,5 εκατ. ευρώ) από μίζες ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Aλέξης Τσίπρας από την πρόεδρο της Ελβετίας Ντόρις Λόιτχαρντ, στο πλαίσιο της συνόδου για τον «Νέο Δρόμο του Μεταξιού» στο Πεκίνο.

Το ποσό αυτό είχε δεσμευτεί το 2012 από την ελβετική εισαγγελία, λόγω του σκανδάλου διαφθοράς και δωροδοκίας, στο οποίο εμπλέκονταν Έλληνες πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο καταδικασθείς πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και αφορά σε ξέπλυμα χρήματος από αμυντικούς εξοπλισμούς.

Η πληροφορία αυτή αρχικά μεταδόθηκε από το ελβετικό ραδιοφωνικό σταθμό RTS, την οποία εν συνεχεία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελβετίδας προέδρου, Ντομινίκ Μπουνιόν.

Πηγή: Neue Zuericher Zeitung (NZZ) / dpa / ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 1Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

1 Comment

comments powered by Disqus