Διυλιστήριο: Γάλλος υπουργός Παιδείας: Από τα αρχαία ελληνικά κατάγεται ο πολιτισμός μας

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Γάλλος υπουργός Παιδείας: Από τα αρχαία ελληνικά κατάγεται ο πολιτισμός μας



Την προώθηση των Λατινικών και των αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία, θέλει να κάνει ο νέος υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επικεφαλής της εκπαίδευσης στη νέα διοίκηση του Εμανουέλ Μακρόν, περιέγραψε τις προτεραιότητες του υπουργείου. Οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τον Γάλλο πρόεδρο.

Όπως εξήγησε ο Μπλανκέρ, θέλει να επαναφέρει τις δίγλωσσες τάξεις, να επαναφέρει τα μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δημιουργήσει περισσότερες τάξεις για λατινικά και αρχαία ελληνικά «από τις οποίες προέρχεται ο πολιτισμός μας« δήλωσε.

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε πως αυτές οι μελέτες εμβαθύνουν τις κοινωνικές διαφορές. Είναι εργαλεία βελτίωσης για όλους» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, Ωστόσο, πρόσθεσε πως όσοι μαθητές επιθυμούν να παραμείνουν στο τρέχον πρόγραμμα σπουδών, μπορούν να το κάνουν.

Πηγή: Greek Reporter

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus