Διυλιστήριο: Λαγκάρντ: Αν ο Σόιμπλε δεν συμφωνήσει σε ελάφρυνση χρέους, αποχωρούμε-Τσίπρας: Τότε δεν εφαρμόζονται τα μέτρα

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Λαγκάρντ: Αν ο Σόιμπλε δεν συμφωνήσει σε ελάφρυνση χρέους, αποχωρούμε-Τσίπρας: Τότε δεν εφαρμόζονται τα μέτρα


Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Αν δεν παρθούν κάποια μέτρα για το χρέος τώρα, και απλά ονοματίσουν τα μέτρα και εφαρμοστούν το 2019, τότε έχουμε χάσει παταγωδώς ως χώρα, αλλά και ως Ελληνική κυβέρνηση. Όπως και επί κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όπου υπήρχε διαβεβαίωση για μέτρα για το χρέος το 2012 που θα εφαρμοζόντουσαν το 2014, και δεν έγινε τίποτα, αλλά αντιθέτως εφαρμόστηκαν με το δέλεαρ του χρέους και άλλα μνημόνια, πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί το ίδιο. Ελπίζω για μην μας πιάσουν ''κότσο'' για μια ακόμα φορά ...''
 
Απόλυτη ταύτιση απόψεων στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, είχαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ , ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Φόρουμ, «Belt and Road», στο μακρινό Πεκίνο.

Η επικεφαλής του Ταμείου διαμήνυσε ότι αν το Βερολίνο δεν συμφωνήσει σε εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι», τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα. Στην περίπτωση αυτή, τα μέτρα δεν εφαρμόζονται, ανταπάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων: Αλ. Τσίπρας και Κρ. Λαγκάρντ είχαν απόλυτη ταύτιση απόψεων στην ανάγκη να υπάρξει τώρα η λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. Είναι απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη, υπογραμμίσθηκε στη συνάντηση, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, στη συζήτηση, η Κρ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Β. Σόιμπλε επιμείνει στο ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους αφενός, στο ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018 αφετέρου, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αντέτεινε τότε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τα μέτρα που θα ψηφισθούν μέσα στην εβδομάδα, δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019- 2020.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus