Διυλιστήριο: Πόσο εξαρτημένες στους δανειστές είναι οι ανεξάρτητες αρχές ; - Λιαργκόβας στην υπηρεσία των δανειστών ...

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Πόσο εξαρτημένες στους δανειστές είναι οι ανεξάρτητες αρχές ; - Λιαργκόβας στην υπηρεσία των δανειστών ...

Για μια ακόμη φορά δείχνουμε πόσο εθελόδουλοι είμαστε. Ο Λιαργκόβας, επικεφαλής του γραφείου προυπολογισμού της Βουλής, τοποθετημένος από την ΝΔ, την στιγμή που πάει να κλείσει η συμφωνία, και ίσως να ανασάνουμε λίγο, έρχεται να δώσει τα κατάλληλα επιχειρήματα στους Τροικανούς για να τορπιλίσει, αυτήν την συμφωνία, να δώσει τα κατάλληλα επιχειρήματα στο αντίπαλο στρατόπεδο. Λυπούμαστε, που ακόμα και σε αυτήν την κυβέρνηση, άνθρωποι τύπου Στουρνάρα - Λιαργκόβα, συνεχίζουν να κυβερνούν (γιατί άραγε ;) και να τορπιλίζουν οποιεσδήποτε προσπάθειες, να δίνουν επιχειρήματα, σαν έτοιμοι από καιρό, στο αντίπαλο στρατόπεδο. Αλλά ποιος είναι ο Παναγιώτης Λιαργκόβας ; Σας παραθέτουμε μερικά παλιότερα άρθρα 

α. Λιαργκόβας - 7ος στο επικρατείας στην ΝΔ ελέγχεται για σκάνδαλο (άραγε τι έγινε μετά ;)

O Παναγιώτης Λιαργκόβας, κατηγορείται με επώνυμη καταγγελία για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ και πλήθος νομικών και διοικητικών παρατυπιών. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι καταγγελίες είναι σε γνώση του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα έδωσε, μέσω του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Αργύρη Καρρά, εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση και στη συνέχεια να ενημερωθεί.

Η πρωθυπουργική εντολή διαβιβάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στις 20 Αυγούστου 2009, αλλά προτού ολοκληρωθεί η έρευνα και ο καταγγελλόμενος καθηγητής υποβάλει εγγράφως τις απαντήσεις του, τοποθετήθηκε την περασμένη Κυριακή στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού προκαλεί κάποια ερωτηματικά δεδομένης της συζήτησης που επικράτησε στο εσωτερικό του κόμματος για «καθαρά ψηφοδέλτια».
     
Β. Στην συνέχεια τοποθετείται από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ως επικεφαλής του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής. Από τότε, έρχεται συνεχώς να τορπιλίσει και να βοηθήσει τους Τροικανούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε το άρθρο λίγο πριν την αξιολόγηση τον Ιούνιο του 2015



Γ. Τον Μάρτιο του 2017 εν μέσω διαπραγματεύσεων προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του


Δ. Και τώρα πάλι σήμερα. Γιατί άραγε, όλες οι ανεξάρτητες αρχές τύπου Τράπεζα της Ελλάδας, έρχονται να δώσουν επιχειρήματα στους εχθρούς μας ; Ποιοι μας τους επιβάλλουν και δεν έχουν φύγει ακόμη από τις θέσεις τους ;

Σας παραθέτουμε την τελευταία τοποθέτησή του από άρθρο από το skai.gr

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ρεαλιστικά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτό που αναφέρει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%.

προσυμφωνία με τους θεσμούς περιέχει σαφέστατα και μέτρα λιτότητας και μάλιστα αρκετά σημαντικά για το 2019 και 2020, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Λιαργκόβας επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, σημειώνοντας ότι σε συνδυασμό με τα πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργεί μείγμα φοροκεντρικής λιτότητας.

«Ένα μέρος της δυνητικής ανάπτυξης ακυρώνεται λόγω των υφεσιακών μέτρων λιτότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την «έκπληξη και τη δυσαρέσκεια» που εξέφρασαν κύκλοι του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για το περιεχόμενο της τριμηνιαίας έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ο κ. Λιαργκόβας είπε «πως η Βουλή υπάρχει για να προστατεύει εμάς που είμαστε ανεξάρτητο γραφείο από εξωτερικές πιέσεις». Έκανε λόγο μάλιστα για άριστη συνεργασία με τον Νίκο Βούτση.

Είπε παράλληλα ότι είναι ρεαλιστικά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτό που αναφέρει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%.

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus