Διυλιστήριο: «Ενεση» 400.000.000 ευρώ στο εμπόριο

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Ενεση» 400.000.000 ευρώ στο εμπόριο



Νέο πρόγραμμα (θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ) για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χρήμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Δάνεια συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ προτίθεται να παράσχει εντός του 2017 στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Ηδη χθες σε ειδική εκδήλωση ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση του νέου προγράμματος ενίσχυσης της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου, ύψους 400.000.000 ευρώ, για την τόνωση των διεθνών εμπορικών συναλλαγών ελληνικών επιχειρήσεων.

Οπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Τζόναθαν Τέιλορ, το νέο πρόγραμμα Trade Finance Facility, ύψους 400.000.000 ευρώ, θα βοηθήσει τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αυξήσουν τις εξαγωγές τους και να εξασφαλίσουν τις εισαγωγές που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους.
Η ΕΤΕπ δίνει έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Η ΕΤΕπ θα παρέχει εγγυήσεις για πιστώσεις, χρηματοοικονομικές εγγυήσεις και άλλα προϊόντα χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών που εκδίδονται από ελληνικές τράπεζες.

Η εγγύηση της ΕΤΕπ θα παρέχει στους πελάτες ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό τη διασφάλιση ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις που καθορίζονται σε αυτά τα μέσα εμπορικής χρηματοδότησης θα ικανοποιούνται. Το ανάλογο πρόγραμμα, που διήρκεσε από το 2013 ως το 2016, χρηματοδότησε 250 επιχειρήσεις, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 392.000.000 ευρώ.

Αλλαγή

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης προανήγγειλε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις εντός του Ιουλίου.
«Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά τα προγράμματα που σχεδιάζουμε στο workshop της ΕΤΕπ στο Λουξεμβούργο και να δρομολογήσουμε με τον πρόεδρο της τράπεζας την εμβάθυνση της συνεργασίας μας» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης. Συμπλήρωσε δε ότι το 2016 η κυβέρνηση υπέγραψε συμβάσεις με την ΕΤΕπ ύψους 2,4 δισ. ευρώ, ενώ φέτος οι εκταμιεύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1,8 δισ. ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus