Διυλιστήριο: Παραλήρημα από Σόιμπλε: «Εκανε καλό στην Αθήνα η γερμανική σκληρότητα»!

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Παραλήρημα από Σόιμπλε: «Εκανε καλό στην Αθήνα η γερμανική σκληρότητα»!



«Μεθυσμένος» από την επικράτηση της σκληρής γραμμής του έναντι της χώρας μας, αλλά και στριμωγμένος από την κριτική της αντιπολίτευσης στη χώρα του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδόθηκε χθες σε ένα παραλήρημα, κληθείς να σχολιάσει την προχθεσινή απόφαση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα αποφάσισε τώρα βαθιές μεταρρυθμίσεις και, υπό αυτή την έννοια, επέδρασε θετικά η σκληρότητα την οποία επιδείξαμε και για την οποία κατηγορηθήκαμε από πολλούς. Ολα αυτά είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, ώστε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της» δήλωσε κυνικά ο δόκτωρ Σόιμπλε, κουνώντας για πολλοστή φορά το δάχτυλο προς την ελληνική πλευρά. Φυσικά, δεν παρέλειψε να προσθέσει την προσφιλή του επισήμανση-προειδοποίηση ότι «δεν πρέπει να δίνουμε στους Ελληνες την ψευδαίσθηση πως όλα έχουν τελειώσει και ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν στον δρόμο της εξυγίανσης».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών διεκδίκησε επίσης την πατρότητα της πρωτοβουλίας για «πρόσθετο πρόγραμμα τόνωσης της ανάπτυξης» και υποστήριξε ότι «στόχος είναι να σταθεί και πάλι η Ελλάδα στα πόδια της από τα μέσα του επόμενου χρόνου». Εντούτοις, κάθε άλλο παρά βέβαιος εμφανίστηκε για την επίτευξη αυτού του στόχου, αφού είπε απλώς ότι «ελπίζω το τρέχον πρόγραμμα να είναι το τελευταίο» για τη χώρα μας.
Οπως προανήγγειλε ο δόκτωρ Σόιμπλε, η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου θα κρίνει την Τετάρτη αν οι αποφάσεις του Eurogroup συνιστούν ουσιαστική αλλαγή του ελληνικού προγράμματος ή όχι.

Ανησυχία

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν συντρέχει λόγος να εκληφθούν ως ουσιαστική αλλαγή του προγράμματος. Πάντως, δεν έκρυψε την ανησυχία του για το αίτημα βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να συζητηθεί στην Ολομέλεια του γερμανικού Κοινοβουλίου η τελευταία συμφωνία για την Ελλάδα. «Μια συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στην Ολομέλεια θα μπορούσε να επιφέρει αστάθεια στις αγορές» είπε.
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν παραδέχθηκε ότι η απόφαση του Eurogroup «δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά είναι η καλύτερη δυνατή υπό την πίεση χρόνου που δημιουργούσαν οι αποπληρωμές ομολόγων του Ιουλίου».


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus