Διυλιστήριο: Οι Τούρκοι απείλησαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τον Π.Παυλόπουλο ενώ πετούσε προς τη νήσο Παναγιά

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Οι Τούρκοι απείλησαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τον Π.Παυλόπουλο ενώ πετούσε προς τη νήσο Παναγιά



Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι Τούρκοι την ώρα που εκτελούνταν η πτήση προς τη νήσο Παναγιά με επιβάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο έστειλαν απειλές και προειδοποιήσεις δυο φορές, μέσω ασυρμάτου και ενημέρωσαν τους Έλληνες χειριστές ότι βρίσκονται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου!

Οι Έλληνες πιλότοι τους αγνόησαν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε με ασφάλεια στη νήσο Παναγιά.

Σημειώνεται ότι τα ίδια έγιναν και χθες Τρίτη.

Το αεροσκάφος του επικεφαλής του ελληνικού κράτους, ο οποίος επισκέπτονταν τα ακριτικά νησιά του Α.Αιγαίου για να επιθεωρήσει τις φρουρές, προσέγγιζε τη Ρόδο για προσγείωση, όταν οι χειριστές των τουρκικών ραντάρ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος και προειδοποίησαν ότι "παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο"!

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία βρισκόντουσαν αρκετά κοντά στο αεροσκάφος του ΠτΔ δεν άφησαν κανένα περιθώριο πιθανής έμπρακτης αμφισβήτησης από τουρκικά μαχητικά και έτσι σιώπησε το τουρκικό ραντάρ.

Οι προκλήσεις των Τούρκων όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λίγο αργότερα επανέλαβαν την γνωστή προκλητική τους τακτική, επικοινωνώντας με το CH-47DGR Chinook της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR, παρά το ότι κατευθυνόταν προς το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, όπου οι κ.κ Παυλόπουλος και Καμμένος επισκέφθηκαν τα φυλάκια των ακριτικών νησιών, εννοώντας ότι τα νησιά δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά είναι αμφισβητούμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος...

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus