Διυλιστήριο: Η Αντίς Αμπέμπα επέστρεψε 3.500.000 €!

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η Αντίς Αμπέμπα επέστρεψε 3.500.000 €!



Τα είχε πάρει με αδιαφανείς διαδικασίες από το υπ. Εξωτερικών επί Υπουργίας Μπακογιάννη Ντόρα (στο πλαίσιο του «πάρτι» των ΜΚΟ) για την κλιματική αλλαγή

Η Αντίς Αμπέμπα επέστρεψε στην Αθήνα τα χρήματα που είχε πάρει για την κλιματική αλλαγή! Πολλά αναπάντητα ερωτήματα αφήνει το έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η «κυριακάτικη δημοκρατία», με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2017, βάσει του οποίου η Αφρικανική Ενωση αναγνωρίζει ότι υπάρχει αδιάθετο υπόλοιπο 3.500.000 ευρώ, το οποίο θα επιστραφεί στο Ελληνικό Δημόσιο.

Επειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αφρικανικής Ενωσης, στην Αντίς Αμπέμπα, με εκπροσώπους της Ενωσης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, συμφωνήθηκε από τα
δύο μέρη η «ανάγκη επιστροφής της ελληνικής
συνεισφοράς, λόγω νομικών και λογιστικών δεσμεύσεων».

Το επίσημο έγγραφο

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο, «από το σύνολο των 4.000.000 ευρώ δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ. Συνεπώς, η Αφρικανική Ενωση αναγνωρίζει ότι το προς επιστροφή αδιάθετο υπόλοιπο ανέρχεται σε περίπου 3.500.000 ευρώ».

Οπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας, όργιο κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, με τη χρηματοδότηση ΜΚΟ και φορέων που λειτουργούσαν υπό καθεστώς -τουλάχιστον- περίεργο, παρατηρείται για την περίοδο 2000-2010. Καθοριστικής σημασίας στην αλόγιστη διάθεση κονδυλίων προς αμφιβόλου σκοπιμότητας προγράμματα ΜΚΟ ήταν ο ρόλος της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), που έγινε γνωστή από την υπόθεση του πρώην γενικού διευθυντή της και συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντου. Οι εισαγγελικές Αρχές ερευνούν 43 υποθέσεις χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ και άλλων φορέων, ύψους 111.000.000 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που δόθηκε ωστόσο κατά την περίοδο 2000-2010 από την ΥΔΑΣ μόνο σε ΜΚΟ ανήλθε στα 115.388.814 ευρώ, ενώ πολλά ακόμη κονδύλια κατευθύνθηκαν προς άλλους φορείς.

Ειδικός λογαριασμός


Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι εντοπίστηκε ειδικός λογαριασμός γι’ αυτούς στην Τράπεζα της Ελλάδος ύψους 20.000.000 ευρώ μόνο για το τσουνάμι.
Ανακαλύπτοντας το «πάρτι» των χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ, η νυν ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, υπό τον Νίκο Κοτζιά, ζήτησε από υπουργεία και άλλες υπηρεσίες πιστοποιητικά καλής εκτέλεσης των προγραμμάτων που είχαν εξαγγελθεί και αναληφθεί από την πλευρά τους και το 2016, για πρώτη φορά, η ΥΔΑΣ προέβη στο αίτημα κατάπτωσης εγγυητικής επιστολής ύψους 200.000 ευρώ για προγράμματα ΜΚΟ για τα οποία δεν είχαν προσκομιστεί παραστατικά.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus