Διυλιστήριο: Ατομική βόμβα θέλει ο Ερντογάν

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ατομική βόμβα θέλει ο Ερντογάν



Ο... «Κιμ» της γειτονιάς μας!


Βρετανικό δημοσίευμα αποκαλύπτει το κρυφό σχέδιο απόκτησης ατομικής βόμβας από τον Ερντογάν

Μοιάζει όχι απλώς να ζήλεψε τη... δόξα του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, καθώς και ο ίδιος κυβερνά με ανάλογο απολυταρχικό τρόπο, αλλά -το χειρότερο- δείχνει τώρα ότι επιθυμεί να γίνει ο «Κιμ» της γειτονιάς μας, απειλώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα τόσο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στη Μέση Ανατολή.

Ο λόγος βέβαια για τον «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που, σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο, ονειρεύεται να αποκτήσει τη δική του ατομική βόμβα! Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα της «Express», ο Τούρκος πρόεδρος ήδη έχει καταστρώσει μυστικό σχέδιο για την απόκτηση ενός τέτοιου καταστροφικού όπλου, τη χρονική στιγμή μάλιστα κατά την οποία οι σχέσεις του με την Ε.Ε. βρίσκονται στο ναδίρ. Τις αποκαλύψεις έκανε ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, σκληρός επικριτής του «σουλτάνου», τονίζοντας ότι ο Ερντογάν δεν αρκείται στον πανίσχυρο στρατό του, καθώς έχει και... πυρηνικές φιλοδοξίες.
«Η Αγκυρα έχει μυστικό σχέδιο για να αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένης και ατομικής βόμβας για αναχαίτιση» είπε χαρακτηριστικά ο Μποζκούρτ, προσθέτοντας ότι άνθρωποι από το στενό προεδρικό περιβάλλον, άνθρωποι δηλαδή που τον επηρεάζουν πολύ στις αποφάσεις του, ανέφεραν

ότι ο Τούρκος πρόεδρος ήδη έχει συζητήσει για την απόκτηση ενός τέτοιου όπλου. Ο Μποζκούρτ επεσήμανε δε ότι σε πρόσφατες συναντήσεις του Ερντογάν με τη Ρωσία και την Ιαπωνία οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κατασκευή δύο νέων πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι ενδεχομένως η χώρα να απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ.

Εμπειρογνώμονες


Οι φόβοι του Μποζκούρτ εντείνονται από τους ισχυρισμούς του Αγιακάν Ερντεμίρ. Ο Τούρκος εμπειρογνώμονας του αμερικανικού ιδρύματος «Think tank για την Προάσπιση των Δημοκρατιών» και πρώην μέλος του τουρκικού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι «ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει».

Ειδικά μάλιστα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα για την ανατροπή του, τα σχέδια του Ερντογάν ανεστάλησαν. «Η Τουρκία έχει έλλειψη οικονομικών πόρων, αλλά και προσωπικού για ένα τόσο ακριβό και υψηλής τεχνολογίας εγχείρημα» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, και ενώ συνεχίζει με μανία τις εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων στους κόλπους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Ερντογάν έχει ήδη απομακρύνει από τα καθήκοντά τους τους 160 από τους 324 στρατηγούς τους τελευταίους μήνες, ενώ έχει «καρατομήσει», όπως λέει χαρακτηριστικά, χιλιάδες στρατιωτικούς από υψηλόβαθμες θέσεις.
Ο Ερντεμίρ θεωρεί λοιπόν ότι ο «σουλτάνος» εξουδετερώνει όχι μόνο όλους τους αντιφρονούντες, αλλά και όλους όσοι δεν θα υποστήριζαν το πυρηνικό όνειρό του.

Οι ανησυχητικοί αυτοί ισχυρισμοί από την Τουρκία έρχονται τη στιγμή που η Αγκυρα έχει εμπλακεί σε πολιτική αψιμαχία με την Ε.Ε., και ιδιαίτερα με το Βερολίνο. Την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Βερολίνου και Αγκυρας, μάλιστα, ακολούθησαν δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος έχει ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες και συνεργάζεται με τον άνθρωπο που θεωρεί ως πολιτικό εχθρό του και υπαίτιο του πραξικοπήματος, τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Σε απάντηση, ο υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προτίθεται να συζητήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους την προοπτική αναθεώρησης των προενταξιακών κεφαλαίων για την Τουρκία.

Ρίχνει τώρα τους τόνους απέναντι στην Ευρώπη

Ασυνήθιστα... ήπιος στην κριτική του απέναντι στην Ευρώπη εμφανίστηκε χθες ο «σουλτάνος», ρίχνοντας ωστόσο ξανά το μπαλάκι της ευθύνης για την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στην Αγκυρα και την Ε.Ε. στην «ευρωπαϊκή εσωτερική πολιτική». Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η ένταση με την Ευρώπη οφείλεται σε λόγους εσωτερικής πολιτικής των Ευρωπαίων και πως οι σχέσεις με το Βερολίνο θα βελτιωθούν μετά τη διεξαγωγή των γερμανικών βουλευτικών εκλογών τον Σεπτέμβριο.

«Η κριτική από την Ευρώπη έχει σχέση με την εσωτερική πολιτική» των κρατών-μελών, είπε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Ισπάρτα (Σπάρτη) της δυτικής Τουρκίας, που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση. «Η Γαλλία και η Αυστρία το έχουν κάνει στο παρελθόν, βλέπουμε ότι η Γερμανία ακολουθεί την ίδια στρατηγική. Πιστεύω πως αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί μετά τις εκλογές» πρόσθεσε, αναφερόμενος βέβαια στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ διεκδικεί τέταρτη θητεία.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus