Διυλιστήριο: Σκοπιανός ΥΠΕΞ : «Η Ελλάδα είναι ο ηγέτης των Βαλκανίων» - Αδύναμα πλέον τα Σκόπια «χρυσή» ευκαιρία για την Ελλάδα

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Σκοπιανός ΥΠΕΞ : «Η Ελλάδα είναι ο ηγέτης των Βαλκανίων» - Αδύναμα πλέον τα Σκόπια «χρυσή» ευκαιρία για την Ελλάδα



Σε αναγνώριση της ελληνικής υπεροχής στα Βαλκάνια προχώρησε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ και ενώ επίκειται η επίσκεψη του Ν.Κοτζιά στην χώρα, παραδεχόμενος μεταξύ άλλων, τον ηγετικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή σε μια προσπάθεια δημιουργίαςε ευνοϊκού κλίματος στις διαπραγματεύσεις για την ονοματοδοσία.

Μια κίνηση που αποτελεί ταυτόχρονα και πλεονέκτημα και παγίδα.

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια ημερίδας στα Σκόπια με θέμα την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι είναι σημαντικό οι δύο χώρες να καθιερώσουν μία ανοιχτή σχέση και η Ελλάδα να αναγνωρίσει και να στηρίξει τη νέα συγκυρία στην ΠΓΔΜ.

Όπως μετέδωσε το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA, ο Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι, «η Ελλάδα είναι παλαιότερη δημοκρατία από τη δική μας, είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και έχει πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση στην περιοχή.

Νομίζω ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση και την προώθηση όλης της περιοχής των Βαλκανίων. Σημαντικό είναι και για την Ελλάδα να αναγνωρίσει τη νέα συγκυρία στη “Μακεδονία” και να την στηρίξει».

Ο κύριος αυτός επιδιώκει να προωθήσει την «μονιμοποίηση» του ονόματος «Μακεδονία» με «γαλιφιές» οι οποίες όμως είναι άνευ αντικρίσματος

Η σημαντική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην περιοχή οφείλεται και στη θέση της χώρας μας στον χάρτη και στις κατά πολύ ισχυρότερες απ'όλους στα Βαλκάνια Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κάτι που διακαώς επιθυμούν οι Σκοπιανοί για να παραμείνουν... εν ζωή ως κράτος.

Σαφώς σε μια τόσο μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκεται το σκοπιανό κράτος για εμάς αποτελεί έγκλημα ακόμα και η αποδοχή σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μκεδονία».

Οι Σκοπιανοί «καίγονται» αυτοί ας φροντίσουν να αλλάξουν και να γίνουν ιστορικά νόμιμο κράτος χωρίς εθνικισμούς και κλοπές της Ιστορίας άλλων Εθνών.

Τα Σκόπια είναι αιχμάλωτα της Αλβανικής μειονότητας και απειλούνται με διαμελισμό ανά πάσα στιγμή. Οι αλβανόφωνοι ποσώς ενδιαφέρονται να γίνουν «Μακεδόνες».

Θεωρούμε ότι στο ελληνικό ΥΠΕΞ το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά και θα πράξουν τα δέοντα.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus