Διυλιστήριο: Ερωτήματα - φωτιά από τον Παπαγγελόπουλο στον Αθανασίου

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ερωτήματα - φωτιά από τον Παπαγγελόπουλο στον Αθανασίου


Βόμβες από Παπαγγελόπουλο για όσους ενοχλήθηκαν από τα νέα καθήκοντα της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου

Σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η επιχείρηση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς θα συνεχιστεί εξέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας» εκ μέρους της αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στους «επώνυμους και μεγαλόσχημους, οι οποίοι σήμερα ελέγχονται και λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη, ενώ στο παρελθόν όχι μόνο απολάμβαναν προκλητική ασυλία από το προηγούμενο πολιτικό σύστημα, αλλά διόριζαν υπουργούς και ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις».

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε και τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου, για τον οποίο η κυβέρνηση δέχτηκε έντονη κριτική. «Στο παρελθόν υπήρξαν πολλές περιπτώσεις, εν ενεργεία μάλιστα δικαστικών λειτουργών και όχι συνταξιούχων, όπως η κυρία Θάνου, που διετέλεσαν νομικοί σύμβουλοι πρωθυπουργών.

Η πιο χαρακτηριστική όμως είναι η περίπτωση του κ. Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου, εν ενεργεία αρεοπαγίτης, παραιτήθηκε για να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. και αμέσως μετά τις εκλογές έγινε υπουργός.

Προσέξτε το μέγεθος της υποκρισίας και της παραπληροφόρησης. Ενοχλεί η περίπτωση της κυρίας Θάνου που συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και ανέλαβε συμβουλευτικά καθήκοντα και δεν ενοχλεί η περίπτωση του κ. Αθανασίου ο οποίος παραιτήθηκε για να του ανατεθούν καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης» δήλωσε και αναρωτήθηκε: «Μήπως την κυρία Θάνου κάποιοι τη μισούν και τη φοβούνται επειδή είναι εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους;» Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά εναντίον του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος προσπάθησε να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο. «Γενικά θεωρώ απρέπεια και δειλία να μην αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του και να τις επιρρίπτει αλλού. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Αθανασίου, αντί να παραδεχθεί τις ευθύνες του και να προσπαθήσει να τις δικαιολογήσει, με νομικίστικα τερτίπια να προσπαθεί να τις μετακυλίσει στο πρόσωπο του κ. Παπούλια. Ο πανικός του συνεχίζει να παραμένει μεγάλος» σημείωσε.

Ερωτήματα σε Αθανασίου
Και κάλεσε τον κ. Αθανασίου να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές στα παρακάτω ερωτήματα:

• Είχε δικαίωμα ως υπουργός να διαφοροποιηθεί από τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων;
• Πρόεδρος του Συμβουλίου Χαρίτων ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης;
•Τα μέλη του Συμβουλίου Χαρίτων διορίζονται και αντικαθίστανται από τον υπ. Δικαιοσύνης;
• Σε πόσους άλλους καταδικασμένους για ναρκωτικά δόθηκε χάρη ενώ ήταν υπουργός ο κ. Αθανασίου;
• Σε πόσους άλλους συνολικά και για άλλα αδικήματα δόθηκε χάρη από τον κ. Αθανασίου;
• Υπήρξε ανάλογος αριθμός υποθέσεων απονομής χάριτος από άλλους υπουργούς Δικαιοσύνης ή ο κ. Αθανασίου είναι μακράν ο πρωταθλητής;

Για το «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι «η ποινικοποίηση της ύπαρξής του μόνο γέλια προκαλεί σε όσους γνωρίζουν λίγα νομικά» και, τέλος, κάλεσε τους έντιμους δικαστικούς λειτουργούς «να απομονώσουν τους ελάχιστους συναδέλφους τους που πληγώνουν την ιδέα της Δικαιοσύνης».


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus