Διυλιστήριο: VIDEO - Τσιρώνης: Φταίει η κοινωνία για την καταστροφή στον Σαρωνικό

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

VIDEO - Τσιρώνης: Φταίει η κοινωνία για την καταστροφή στον Σαρωνικό



Την ώρα που ολόκληρος ο Σαρωνικός υφίσταται μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές και η με την πολιτεία να είναι ουσιαστικά απούσα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης, ρίχνει όλες τις ευθύνες στην… κοινωνία και στα λόμπι του πετρελαίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Τσιρώνης απάντησε στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια, να πολιτικοποιήσει την καταστροφή, τόνισε ότι ευθύνονται τα οικονομικά λόμπι καθώς, όπως είπε, η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Αρνήθηκε δε, τις ευθύνες της κυβέρνησης και τις καταγγελίες των δημάρχων για καθυστερημένη κινητοποίηση των υπηρεσιών, ισχυριζόμενος ότι σε όλο τον κόσμο τις επιχειρήσεις καθαρισμού αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες.

«Αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές», πρόσθεσε. Ταυτόχρονα, με παράδοξο τρόπο δικαιολόγησε τις αντιδράσεις των δημάρχων, τονίζοντας ότι και ο ίδιος αν ήταν στην αντιπολίτευση, κάτι θα έβρισκε να πει.

Ο κ. Τσιρώνης, πάντως, χαρακτήρισε ανυπολόγιστη την καταστροφή, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι οικονομικές και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του ΣΚΑΪ Αταίριαστοι:



Πηγή www.mononews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus