Διυλιστήριο: Εκλογές-παρωδία για αρχηγό ενός κόμματος που δεν υπάρχει

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Εκλογές-παρωδία για αρχηγό ενός κόμματος που δεν υπάρχει


Το Διυλιστήριο λέει :''... Τον Ελληνικό λαό, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην αλλάξει το ΑΦΜ, κηρύξει πτώχευση, και δεν πληρώσει τα 200 εκατ ευρώ που χρωστάει ...''
Το φιάσκο της Κεντροαριστεράς μπαίνει στην τελική του ευθεία με τη σημερινή ψηφοφορία. Οι περιοδείες, οι συγκρούσεις και οι επιδιώξεις των εννέα υποψηφίων

Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξε σε ένα μεγάλο φιάσκο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αυτό θα μπορούσε να συμπεράνει κάθε λογικός πολίτης, εάν άκουγε τον συνταγματολόγο και πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών Ν. Αλιβιζάτο να λέει ότι τελικά είναι παράδοξο να εκλέγεται πρώτα ο αρχηγός και μετά να δημιουργείται το κόμμα.

Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στο νέο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, αφού κάποιοι την… είδαν Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ: περιοδείες των υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα, προεκλογικές συγκεντρώσεις, ακόμα και μασκότ με ζώα, όπως ο κόκορας του Απόστολου Πόντα. Ολα αυτά όμως είχαν ελληνικό χρώμα, αφού δεν έλειψαν ούτε οι καταγγελίες για τύπωμα ψηφοδελτίων που μοιράζονταν σταυρωμένα από τον εκφραστή του… νέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, ενώ απουσίασαν οι σκληρές συγκρούσεις μεταξύ υποψηφίων στις τηλεμαχίες που πραγματοποιήθηκαν στην κρατική τηλεόραση. Οι 10 υποψήφιοι για την αρχηγία της παράταξης, που έγιναν εννέα με την αποχώρηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για λόγους υγείας, εξέφραζαν όλο το φάσμα των πολιτών του 6% που ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η Φώφη Γεννηματά αντιπροσωπεύει το βαθύ ΠΑΣΟΚ της Χαριλάου Τρικούπη, του συνδικαλισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συναντήθηκε κάτω από την ομπρέλα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να μην πάει το κόμμα σε ξένα χέρια. Ο Γιώργος Καμίνης εκφράζει τον κεντρώο, φιλελεύθερο χώρο, που έχει διασυνδέσεις με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, τους παλαιούς εκσυγχρονιστές που συνεργάστηκαν με τον Κώστα Σημίτη αλλά και με μέλη του ΚΙΔΗΣΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκλέχτηκε δήμαρχος στην Αθήνα από τους κατοίκους του Κολωνακίου, από κεντρώους και δεξιούς ψηφοφόρους που τον υποστήριξαν και που σήμερα τραβούν τα μαλλιά τους για την επιλογή τους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι υποψήφιος ως εκπρόσωπος των επονομαζόμενων φιλελεύθερων μεταρρυθμιστών, με στόχο να συσπειρώσει τα απομεινάρια του Ποταμιού. Στην προσπάθεια να φανεί ότι δεν επιδιώκει τώρα συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπεσε στην αγκαλιά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μπας και συμπαρασύρει το νέο κόμμα σε σύμπραξη με τη Ν.Δ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκπροσωπεί τη νέα γενιά των πασόκων που θέλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους κόντρα στη γενιά των «παππούδων», οι οποίοι έχουν συσπειρωθεί γύρω από τη Φώφη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, που στις ομιλίες του δείχνει ότι έχει ρίζες… ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να εκφράσει το σκληρό αντιδεξιό τμήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατεβαίνει υποψήφιος δημιουργώντας μέτωπο με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ επί Ευ. Βενιζέλου. Οι συριζαίοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχουν ανάψει καντήλια στην εικόνα του «Αγίου Γιάννη του δεξιοφάγου», ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στον Κ. Μητσοτάκη και σε όσους πασόκους κλείνουν το μάτι σε συνεργασία μαζί του.

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΔΗ.ΣΥ. Γιάννης Μανιάτης με την υποψηφιότητά του και τις γνώσεις του για τους υδρογονάνθρακες φαίνεται ότι έχει κερδίσει μία θέση στη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος και θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρειά του. Αντίστοιχα, ο δικηγόρος Απ. Πόντας με παιδική αφέλεια και παντελή απουσία πολιτικού κριτηρίου δηλώνει ότι θέλει να εκφράσει τους… κανονικούς ανθρώπους, όπως για παράδειγμα οι νέοι του κόμματος του οποίου ηγείται, της ΕΔΕΜ.

Ο Δημήτρης Τζιώτης έκανε ένα…. πέρασμα από τις εκλογές της ΔΗ.ΣΥ., για να τον θυμηθεί ο κόσμος και πιθανότατα να πουλήσει την επικοινωνιακή δεινότητά του για να διεκδικήσει και άλλες δουλειές διαφημιστικής φύσης. Ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κ. Γάτσιος φαίνεται ότι έθεσε υποψηφιότητα για να βγάλει το άχτι του, να καταφερθεί εναντίον του πελατειακού κράτους και να αφήνει αιχμές κατά του Απόστολου Πόντα, στον οποίο είπε σε μια τηλεμαχία ότι δεν καταλαβαίνει τι λέει.

Τέλος, για τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που άφησε την κούρσα νωρίς λόγω μιας μικρής επέμβασης στο γόνατο, οι κακές γλώσσες λένε ότι με την εγχείρηση συνδύασε το ωφέλιμο με το τερπνόν, αφού έβλεπε ότι δεν… βγαίνει το έργο των εκλογών, και τελικά αποχώρησε από την εκλογική μάχη. Στον βαθμό όμως που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα το νέο κόμμα, ενδιαφέρον θα είχε να εκτιμηθεί πώς θα διαμορφωθεί ο νέος πολιτικός οργανισμός υπό την αρχηγία καθενός εκ των υποψηφίων.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980

Μία νίκη της Φώφης Γεννηματά θα σήμαινε την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του «Carmina Burana». Τότε θα επανεμφανιστούν στη Χαριλάου Τρικούπη ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος της ΓΣΕΕ, ο Γιάννης Σγουρός ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ενώ για τον δήμο της Αθήνας δεν αποκλείεται να κατέλθει υποψήφιος με το όνομα… Μπέης. Η κυρία Γεννηματά με σύνθημα «Νέα Αλλαγή» και έχοντας στο πλευρό της τους «παππούδες» Μ. Παπαϊωάννου και Κ. Γείτονα θα επιδιώξει μετά τις εκλογές να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Λόγω διαφωνιών μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων θα προχωρήσει σε προγραμματική συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Από γκάφα σε γκάφα και από συγγνώμη σε συγγνώμη


Ο δήμαρχος της Αθήνας, εάν κερδίσει, θα είναι ο πρώτος πολιτικός της Κεντροαριστεράς που θα θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν θα διστάζει να ζητάει συγγνώμη για κάθε λάθος που κάνει. Ετσι όπως ζήτησε συγγνώμη από τον Σταύρο Θεοδωράκη, για τον οποίο είπε ότι κάνει προεκλογικό αγώνα life style, ή για την παραίτησή του από τον δήμο, αν τελικά κερδίσει τις εκλογές. Με αρχηγό τον Γ. Καμίνη στη ΔΗ.ΣΥ. θα ξαναβγούν μπροστά διάφορα ορφανά του ΓΑΠ αλλά και παλαιοί σημιτικοί. Δεν αποκλείεται ως πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. να διοργανώσει και μία συγκέντρωση για το «ναι», για να του φύγει ο καημός από την ήττα στο δημοψήφισμα.

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μονόδρομος η συνεργασία με Ν.Δ. και Μητσοτάκη

Στην περίπτωση που ο Σταύρος Θεοδωράκης κατακτήσει την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ., τότε θα αλλάξουν όλα στο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Τα γραφεία του κόμματος θα γίνουν πιο ελκυστικά στους νέους, ο πρόεδρος Σταύρος θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ενώ έχει ξεκαθαρίσει από την προεκλογική περίοδο ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. Ουσιαστικά ο δρόμος για τη συνεργασία με τον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. είναι μονόδρομος, οπότε ο αρχηγός Σταύρος θα εξασφαλίσει κυβερνητικές θέσεις για κάποιους και οι υπόλοιποι -κυρίως όσοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ- θα αυτονομηθούν και θα αποχωρήσουν από τον νέο φορέα. Τόσο απλά…

Ι. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Αντιδεξιά ατζέντα με συνθήματα του '90


Με αρχηγό τον Γιάννη Ραγκούση η ΔΗ.ΣΥ. θα ξεθάψει τα τόμαχοκ της αντιδεξιάς παράταξης και θα θυμηθεί ξανά τα συνθήματα της δεκαετίας του '90 λαλιωτικής προέλευσης, όπως «Στου λαού την καρδιά δεν χωράει η Δεξιά» και το «Καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη». Ο πρώην υπουργός δεν θα συζητήσει καν με τη Ν.Δ. για μία ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία, αλλά θα κρατήσει ανοιχτή την πόρτα της συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο στην περίπτωση που κόψει κάθε δεσμό με τους ΑΝ.ΕΛ. Δεν είναι λίγοι οι πρώην «πράσινοι» Συριζαίοιπου πανηγυρίζουν με τις δηλώσεις Ραγκούση περί Δεξιάς, αφού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ψηφίζουν» την ατζέντα Ραγκούση.

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η νέα γενιά κόντρα στο κομματικό κατεστημένο


Ο νεαρότερος υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, με τη διακριτή κρητική προφορά, εάν κερδίσει τις εκλογές για την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ., μάλλον θα κατέβει στην Κρήτη να το γιορτάσει, αφού θα είναι ο πρώτος Κρητικός αρχηγός της Δημοκρατικής Παράταξης ύστερα από πολλές δεκαετίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα… σαρώσει το παλαιό κομματικό κατεστημένο και θα αναδείξει νέα πρόσωπα σε όλες τις θέσεις από το κόμμα, την Αυτοδιοίκηση μέχρι και το Κοινοβούλιο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένα από τα πρόσωπα που στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στον προοδευτικό κόσμο και να κερδίσει ψηφοφόρους από το κυβερνών κόμμα προς το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς.

ΑΠ. ΠΟΝΤΑΣ: Πολιτική με έμπνευση από το «Ηouse of Cards»


Μια ενδεχόμενη εκλογή του Απόστολου Πόντα στην ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ. θα φέρει τα πάνω κάτω. Το σήμα του νέου κόμματος θα είναι ο κόκορας, ενώ τα στελέχη της παράταξης θα κάνουν εντατικά μαθήματα βλέποντας «House of Cards». Η προεκλογική καμπάνια του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς θα γίνει με σποτάκια όπως «Πόντας και ΔΗ.ΣΥ. γιατί έτσι μας αρέσει» και «Ποιος Πόντας, ρε;» ή «Ποια ΔΗ.ΣΥ.;» για να δώσουν έμφαση στο μήνυμα και να καλύψουν το gap (κενό) στη δημοσιότητα, όπως έχει πει και ο πρόεδρος Πόντας κατά την προεκλογική περίοδο. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν διαφημιστικά σποτ με γνωστές ατάκες, όπως «Ακάκιε, μην ξεχάσεις να ψηφίσεις Πόντα»!

Κ. ΓΑΤΣΙΟΣ: Κατά της πελατοκρατίας και του Απ. Πόντα!

Ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην στενός συνεργάτης του Αλέκου Παπαδόπουλου, με τον οποίο τα έσπασαν για την αρχηγία του κόμματος που δημιούργησε ο πρώην υπουργός, έχει μανία με την πελατοκρατία και το ρουσφετολογικό καθεστώς που επικρατεί στη χώρα. Σε μια πιθανή νίκη του στις εκλογές ο κ. Γάτσιος πιθανότατα θα επανέφερε τον πρώην υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο σε θέση-κλειδί στο κόμμα, ενώ ο ίδιος θα επεξεργαζόταν το οικονομικό πρόγραμμα της ΔΗ.ΣΥ. Ο κ. Γάτσιος θα ήθελε να έχει στο κόμμα τον Απ. Πόντα και να τον κατηγορεί ότι δεν καταλαβαίνει τι λέει, αφήνοντας αιχμές για τη… μόρφωση του προέδρου της ΕΔΕΜ.

Δ. ΤΖΙΩΤΗΣ: Με ομιλίες του Ανδρέα στα μεγάφωνα της Porsche


Ο επικοινωνιολόγος Δ. Τζιώτης είναι τμήμα της κληρονομιάς ΓΑΠ στο κόμμα του πατέρα του. Εάν κέρδιζε τις εκλογές και τοποθετούνταν αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ., θα έκανε… μπίζνες! Θα πούλαγε την ορθή επικοινωνιακή στρατηγική που ακολούθησε για να εκλεγεί, προκειμένου να κλείσει δουλειές. Θα έκανε σήμα του νέου κόμματος τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ σε κόκκινο ή κίτρινο χρώμα και θα προγραμμάτιζε σεμινάρια με τις ομιλίες του Ανδρέα. Ο ίδιος θα οδηγούσε στους δρόμους της Βούλας το πολυτελές αυτοκίνητό του βάζοντας στη διαπασών τις ομιλίες του Ανδρέα, για να θυμάται ο κόσμος την έκφραση «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» με μουσική υπόκρουση «Carmina burana».

Ι. ΜANIATΗΣ: Mε όραμα να μετατρέψει την Ελλάδα σε... Κατάρ


Ο βουλευτής Αργολίδας της ΔΗ.ΣΥ. στην περίπτωση που εκλεγόταν αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ. θα έδινε το όραμα της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια: άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στις αφίσες της ΔΗ.ΣΥ. θα κυριαρχούσε το σύνθημα «Ο λαός θέλει - η ΔΗ.ΣΥ. μπορεί να κάνει την Ελλάδα… Κατάρ» με φωτογραφίες Ελλήνων πολιτών με κελεμπίες να περπατούν αμέριμνοι στους δρόμους των πόλεων απολαμβάνοντας το κέρδος της χώρας από τις ενεργειακές πηγές. Ως πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. θα είχε να αντιμετωπίσει τους Οικολόγους και τους «53+» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι θα τον κατηγορούσαν για περιβαλλοντική καταστροφή με στόχο να ακυρωθούν οι… επενδύσεις.
http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus