Διυλιστήριο: Σε στρατηγικούς κακοπληρωτές 1 στα 3 κόκκινα δάνεια

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Σε στρατηγικούς κακοπληρωτές 1 στα 3 κόκκινα δάνεια



Η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών αποκάλυψε ότι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές , είναι πολύ περισσότεροι από ότι εκτιμάτο.

Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις των τραπεζών, οι δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνεια τους παρά το γεγονός πως έχουν την οικονομική δυνατότητα αποτελούν σχεδόν το 30% αντί του 20% που υπολογιζόταν μέχρι τώρα. Ειδικά στα επιχειρηματικά δάνεια ξεπερνούν το 35% . Αυτοί οι συνειδητά κακοπληρωτές οφείλουν περισσότερα από 20 δισ. ευρώ στις τράπεζες. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί, πολλοί δανειολήπτες εμφανίστηκαν και προχώρησαν σε ρύθμιση.

Τραπεζικά στελέχη αναφέρουν κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως κάποιου που έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να αποπληρώνει στεγαστικό δάνειο 4 εκατ. ευρώ και ζητάει "κούρεμα", αν και μόνο από μερίσματα έχει ετήσιο εισόδημα 1 εκατ.ευρώ.

Πηγή Πληροφοριών: Εφημερίδα Καθημερινή

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus